Kaurajuomat uudenlaisiin tölkkeihin

JULKAISTU: 15. maaliskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Fazerin kaurajuomien pakkaukset vaihtuivat, ja ne pakataan nyt kasvipohjaisiin Tetra Stelo Aseptic -pakkauksiin.

Vuonna 2020 julkaistu Tetra Pak Index -tutkimus osoitti, että koronaviruspandemia on saanut jo ennestään valveutuneet kuluttajat kiinnittämään huomiota ruokaturvallisuuteen ja ympäristön hyvinvointiin.

−Koronaviruksen sanelemilla rajoituksilla on ollut positiivinen vaikutus ympäristöön ja on tärkeää, että samaa kehitys jatkuu myös pandemian jälkeen. Me Tetra Pakilla haluamme toimia suunnannäyttäjänä koko pakkausteollisuudelle, ja siksi teemme jatkuvasti töitä tuotekehityksen parissa. Jotta tuote kiinnittäisi vastuullisen kuluttajan huomion, täytyy pakkausten olla paitsi turvallisia ja ympäristöystävällisiä, myös innovatiivisia, kertoo Tetra Pakin markkinointijohtaja Berit Hoffmann.

Pitkään huoneenlämmössä säilyvät tuotteet, kuten Fazer Aito -kaurajuomat, vaativat laminoidun pakkauksen säilyäkseen. Näiden tuotteiden pakkaus pystytään tällä hetkellä valmistamaan 87 prosenttisesti kasvipohjaisista materiaaleista. Tetra Pakin tavoitteena on, että muutaman vuoden päästä lähes täysin kasvipohjaiset Tetra Stelo Aseptic -pakkaukset voidaan valmistaa kokonaan kasvipohjaisista raaka-aineista menettämättä tuotteen huoneenlämmössä  säilymisen takaavia ominaisuuksia.

−Huoneenlämmössä säilyvillä tuotteilla on iso rooli ruokahävikin pienentämisessä. Yksi Tetra Pakin tavoitteista onkin ruokahävikin vähentäminen ja siksi pakkausten ominaisuudet ovat meille tärkeitä, jatkaa Hoffmann.

Fazer keskittyy tulevaisuuden kannalta kestäviin ruokaratkaisuihin. Yrityksen tavoitteena on puolittaa päästönsä vuoteen 2030 mennessä ja kasvipohjaisiin pakkauksiin investointi on yksi askel lähemmäs tavoitetta.

–   Kun aloimme valmistella Fazer Aito kaurajuomapakkausten uudistusta, meille oli tärkeää löytää pakkausratkaisu, joka tukee tuotteiden kasvipohjaista ideologiaa ja vetoaa kuluttajiin. Kuluttajien tarpeiden ja toiveiden huomioiminen on yksi tärkeimmistä tehtävistämme, kertoo Fazerin brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio.

Uudet Tetra Stelo Aseptic -pakkaukset ovat paitsi ympäristö- myös kuluttajaystävällisempiä: pyöristetyn muotoilun ansiosta pakkauksesta on helppo pitää kiinni ja kaataa. Uudet pakkaukset saatiin kauppoihin tammikuussa 2021.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi