Kalanjalostaja vaihtoi EPS-laatikot aaltopahviin

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-01-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kalanjalostaja Kalaneuvos on vaihtanut tavanomaiset EPS-laatikkonsa Stora Enson valmistamiin ympäristöystävällisiin EcoFishBox-aaltopahvilaatikoihin.

Kalaneuvos-tuotteiden taustalla on perheyritys V. Hukkanen Oy. Tammikuussa Kalaneuvoksen tuoretta kalaa alettiin pakata kotimaisesta puukuidusta valmistettuihin aaltopahvilaatikoihin. Yritys on ottanut nämä laatikot laajamittaiseen tuotantokäyttöön ensimmäisenä tuorekalafileiden pakkaajana maailmassa.

”Tutkimme jatkuvasti uusia tapoja säästää luontoa ja kehittää toimintaamme, joten EcoFishBox on luonteva jatkumo pitkään tehdylle ympäristötyöllemme”, toteaa Kalaneuvos – V. Hukkanen Oy:n markkinointiviestintäpäällikkö Mari Heikkilä.

Litistettävä laatikko säästää kustannuksia

Stora Enson, Kalaneuvoksen ja kaupan välisen kehitystyön ansiosta markkinoille on saatu uusiutuvasta puukuidusta valmistettu kotimainen vaihtoehto, vuototiivis ja erinomaisesti pinoamista kestävä aaltopahvipakkaus. Konseptiin kuuluvat myös automaattinen laatikonmuodostus sekä vuototiiviisti saumatut jääpussit. Ympäristöystävällisyyden lisäksi konsepti tehostaa kalanpakkausprosessia ja lisää hygieenisyyttä.

Kaupalle kuitupakkauksiin siirtyminen merkitsee helpotusta kalapakkausten kierrätykseen. Litistettävä ja täysin kierrätettävä laatikko tuo jopa 60 prosentin säästöt pakkausjätteen käsittely-, kuljetus- ja kierrätysmaksuihin.

”EcoFishBox-laatikon vedenkestävyys perustuu kartongin pintaan laminoituun barrierkalvoon ja innovatiiviseen kulmarakenteeseen, joka lukitsee pakkauksen vuototiiviiksi”, kertoo tuotekehityshankkeesta vastannut myynnin kehityspäällikkö Vesa Penttinen Stora Ensosta. Pakkaus palkittiin kansainvälisessä WorldStar 2017-pakkauskilpailussa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli