Kaikki Bramblesin puutavara sertifioiduista metsistä

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-09-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Brambles asetti vuonna 2015 kestävyystavoitteet, jotka perustuvat yhtiön Parempi liiketoiminta, parempi maapallo, paremmat yhteisöt -ohjelmaan. Tavoitteet laadittiin vastaamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, ja niihin sisältyi muun muassa kaiken puutavaran hankkiminen joko FSC- tai PEFC-sertifioiduista metsistä vuoden 2020 loppuun mennessä. Nyt tämä tavoite on yhtiössä saavutettu.

– Globaalin tavoitteen saavuttaminen tarkoittaa, että huolehdimme maapallon niukoista luonnonvaroista ja torjumme metsäkatoa tuotantoketjussamme samalla, kun teemme kestävyyteen keskittyvän ohjelman avulla maailman tuotantoketjuista, toimittajistamme ja asiakkaistamme tehokkaampia ja kilpailukykyisempiä, kertoo Bramblesin globaalien hankintojen varatoimitusjohtaja Fernando Martinez.

Yhtiössä tarkasteltiin omien toimintojen vaikutuksia ympäristöön. Bramblesin puulavojen jakamiseen ja uudelleenkäyttöön perustuva malli säästää arviolta 1,7 miljoonaa puuta vuodessa, mutta sen lisäksi yhtiö päätti selvittää uusiin lavoihin ja korjauksiin tarvittavan puutavaran hankintakäytäntöjään.

– Voimme olla ylpeitä tästä saavutuksesta, mutta vielä on paljon tehtävää. Yrityksemme päämääränä on mennä raaka-aineiden hankinnassa metsäkadon pysäyttämistä pidemmälle. Kestävyysjohtajina haluamme, että meillä on positiivinen nettovaikutus maapalloon; haluamme ryhtyä edistämään uudelleenmetsitystä ja luoda uusiutumista tukevia tuotantoketjuja, jotka saavat maailman metsämassan kasvamaan, Martinez toteaa.

Tuotantoketjuratkaisuja toimittava Brambles toimii lähes 60 maassa CHEP-brändin alla.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB