Juhlava pakkaus juhlavalle juomalle

JULKAISTU: 2022-05-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Boardin pakkaussuunnittelutiimi oli mukana suunnittelemassa näyttävää pakkausta Lasso Drinksin valmistamalle alkoholittomalle kuohujuomalle. Sen lisäksi, että kartonkipakkaus suojaa pulloa, se myös muodostaa kauniin kokonaisuuden pullon kanssa. Sekä pullon että pakkauksen design pohjautuu kuusinkertaisen nyrkkeilyn maailmanmestarin ja taitelijan Eva Wahlströmin maalaukseen. Jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan 50 senttiä Suomen Syöpäsäätiölle.

– Halusimme tuoda kuluttajille tuotteen, joka nousee visuaalisestikin arjen yläpuolelle. Makunsa juoma saa ruusun terälehdistä, jotka ovat myös pullossa ja pakkauksessa näyttävästi esillä, sanoo juoman valmistaneen Lasso Drinksin Kimmo Koivikko.

– Pakkaus on avoin sekä etu- että takapuolelta ja muodostaa siten kehyksen pullon ympärille. Näin pakkaukseen tarvittu materiaali on myös minimoitu. Lisäksi tuotteen tarina painettiin pakkaukseen suomeksi ja englanniksi, kertoo Metsä Boardin EMEAn ja APACin pakkauspalvelujohtaja Ilkka Harju.

Pakkauksen valmisti Orapac Metsä Boardin taivekartongista. Käytön jälkeen pakkaus on helppo kierrättää kartonkikeräyksessä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus