Joutsenmerkillä varustettu verkkokauppatoimitus?

JULKAISTU: 3. kesäkuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Joutsenmerkityillä verkkokauppakuljetuksilla pyritään tuomaan tehokas ja taloudellinen toimitustapa helposti kuluttajien ulottuville.

Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki on laajentumassa verkkokauppakuljetuksiin. Tavoitteena on auttaa kuluttajia tunnistamaan ja valitsemaan verkko-ostoksille ympäristöä vähemmän kuormittava toimitustapa. Kriteeriehdotus on nyt lausuntokierroksella kaikissa Pohjoismaissa.

Joutsenmerkkiä voivat hakea Pohjoismaissa toimivat kuljetus- ja logistiikkayritykset. Verkkokaupoille Joutsenmerkitty kuljetus olisi helppo tapa tarjota asiakkaille ympäristönkin kannalta tehokas toimitusvaihtoehto.

Kriteerien painopisteitä ovat muun muassa:

  • Pienemmät ilmasto- ja ympäristövaikutukset. Uusiutuvan polttoaineen vaatimukset kasvavat vähitellen (palmuöljyä tai palmuöljyn rasvahappotislettä ei sallita). Ilmastovaikutuksista ja parannuksista raportoidaan. Olemassa oleva ajoneuvokanta hyvällä tasolla, uusissa hankinnoissa suositaan vähäpäästöisiä malleja.
  • Tehokkaat ja koordinoidut kuljetukset. Toimitusaika voi olla hieman pidempi, jotta toimituksia voidaan optimoida paremmin. Kannustimia esimerkiksi kuljetusmuotojen tehokkaaseen yhdistelyyn ja pakkausmateriaalien vähentämiseen.
  • Sosiaalinen vastuu. Hyvät työolot (myös alihankkijoilla), liikenneturvallisuuteen panostetaan.

Tutustu kriteeriehdotukseen Joutsenmerkin verkkosivuilla. Lausuntoja pyydetään 31.8.2022 mennessä.

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden virallinen ja tunnetuin ympäristömerkki. Se on luotettava, riippumaton sertifikaatti ja yksi maailman tiukimmista ympäristömerkeistä. Verkkokauppakuljetusten kriteerien kehitystyö on osa Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittamaa Kestävä elämäntapa -hanketta.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi