Jospakille uudet toimitilat Forssaan

JULKAISTU: 7. syyskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Kuidun ja muovin yhdistäviä elintarvikevuokia valmistava Jospak Oy valmistautuu globaaliin elintarvikepakkaamisen transformaatioon ja liiketoiminnan merkittävään kasvuun. Yhtiön hallitus on kesän aikana linjannut seuraavan merkittävän strategisen askeleen, jonka mukaisesti yhtiö rakennuttaa uudet ekologiset ja vuokien tuotantoon optimoidut toimitilat.

Kasvava globaalin markkinan kiinnostus Jospak-vuokaa kohtaan ja sen merkittäviin ympäristöä suojeleviin vaikutuksiin vauhditti yhtiön päätöstä toimitilainvestoinnin osalta. Uusien toimitilojen mahdollistamana yhtiö tulee rakentamaan Forssaan 150 miljoonan elintarvikevuoan tuotantokapasiteetin Euroopan markkinoille. Yhtiö sai investointiinsa merkittävän kiertotalouden investointiavustuksen Business Finlandilta.

Jospak Oy:n toimitusjohtaja Janne Sokajärvi on erittäin tyytyväinen tehtyyn investointipäätökseen.

– Elintarvikkeiden pakkaamisen markkina kehittyy ekologiseen suuntaan nopeatempoisesti, ja me Jospakilla vastaamme tähän megatrendiin tällä tärkeällä toimitilainvestoinnilla. Uusissa tiloissa kykenemme rakentamaan optimoidut materiaalivirrat vuokatuotantoomme ja vastaamaan vuokiemme merkittävään kysynnän kasvuun.

Yhtiön strategian keskiössä ovat ympäristön suojelu ja ilmaston hyvinvointi, joihin Jospak haluaa innovaationsa kautta vaikuttaa. Business Finlandin kiertotalouden investointitukipäätös mahdollisti yhtiölle nopean strategisen etenemisen kohti 150 miljoonan ruokavuoan tuotantokapasiteettia.

Jospakin kehittämän pakkausinnovaation ansiosta kartonkinen elintarvikevuoka voidaan päällystää vain ohuella muovikalvolla. Vuoka vähentää muovin tarvetta 85 % ja hiilidioksidipäästöjä moninkertaisesti vastaaviin kovamuovisiin pakkauksiin verrattuna, ja se soveltuu suoraan elintarviketeollisuuden nykyisille tuotantolinjoille.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi