Kuidun ja muovin yhdistäviä elintarvikevuokia valmistava Jospak Oy valmistautuu globaaliin elintarvikepakkaamisen transformaatioon ja liiketoiminnan merkittävään kasvuun. Yhtiön hallitus on kesän aikana linjannut seuraavan merkittävän strategisen askeleen, jonka mukaisesti yhtiö rakennuttaa uudet ekologiset ja vuokien tuotantoon optimoidut toimitilat.
Kasvava globaalin markkinan kiinnostus Jospak-vuokaa kohtaan ja sen merkittäviin ympäristöä suojeleviin vaikutuksiin vauhditti yhtiön päätöstä toimitilainvestoinnin osalta. Uusien toimitilojen mahdollistamana yhtiö tulee rakentamaan Forssaan 150 miljoonan elintarvikevuoan tuotantokapasiteetin Euroopan markkinoille. Yhtiö sai investointiinsa merkittävän kiertotalouden investointiavustuksen Business Finlandilta.
Jospak Oy:n toimitusjohtaja Janne Sokajärvi on erittäin tyytyväinen tehtyyn investointipäätökseen.
– Elintarvikkeiden pakkaamisen markkina kehittyy ekologiseen suuntaan nopeatempoisesti, ja me Jospakilla vastaamme tähän megatrendiin tällä tärkeällä toimitilainvestoinnilla. Uusissa tiloissa kykenemme rakentamaan optimoidut materiaalivirrat vuokatuotantoomme ja vastaamaan vuokiemme merkittävään kysynnän kasvuun.
Yhtiön strategian keskiössä ovat ympäristön suojelu ja ilmaston hyvinvointi, joihin Jospak haluaa innovaationsa kautta vaikuttaa. Business Finlandin kiertotalouden investointitukipäätös mahdollisti yhtiölle nopean strategisen etenemisen kohti 150 miljoonan ruokavuoan tuotantokapasiteettia.
Jospakin kehittämän pakkausinnovaation ansiosta kartonkinen elintarvikevuoka voidaan päällystää vain ohuella muovikalvolla. Vuoka vähentää muovin tarvetta 85 % ja hiilidioksidipäästöjä moninkertaisesti vastaaviin kovamuovisiin pakkauksiin verrattuna, ja se soveltuu suoraan elintarviketeollisuuden nykyisille tuotantolinjoille.