Jauhelihat flowpack-pusseihin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-05-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lidl vaihtoi huhtikuun lopulla Reilu-merkkinsä jauhelihapakkaukset muovirasioista flowpack-pusseihin. Muutos vähentää muovia pakkauksista 50–71 prosentilla eli yhteensä 60 tonnia vuodessa.

Kolmen jauhelihatuotteen pakkauksissa siirryttiin flowpack-pusseihin, jotka ovat kestäviä ja kuitenkin helppo avata repäisemällä. Neljä tuotetta taas myydään jatkossa tiiviissä Atrian kehittämässä vakuumipakkauksessa, joka on vain pakkauksen sisällön kokoinen. Näistä pakkauksista muovi vähenee aiempaan verrattuna puolella. Molemmat pakkaustyypit vievät entistä vähemmän tilaa kuljetuksessa, kaupan hyllyssä, kauppakassissa ja jääkaapissa.

Luomu- ja rotukarjan naudanjauhelihojen pakkauksiin saatiin aivan uusi pakkausmateriaali, jossa kosteussulku on ujutettu monopropeenikalvon sisään. Pakkaus on täysin kierrätettävä.

– Elintarvikepakkauksissa on se haaste, että usein joudutaan käyttämään yhdistelmämuoveja, jotta pakkaus pitää kosteuden sisällään ja suojaa tuotetta pilaantumiselta. Tällaiset monikerrospakkaukset taas ovat hankalasti kierrätettäviä. Siksi on hienoa, että löysimme pakkausratkaisun, joka on kierrätettävä, sanoo Lidl Suomen valikoimapäällikkö Antti Wainikainen.

Lidlin tavoite on vähentää muovia omamerkkituotteidensa pakkauksista 20 prosentilla vuoden 2025 loppuun mennessä. Tavoite on osa kansainvälisen Schwarz-ryhmän REset Plastic -muovistrategiaa, jota Lidl Suomikin toteuttaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x