Jäätelöpakkauskartonkia Kotkamillsiltä

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-06-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kotkamillsin Isla-kartonkituoteperhe täydentyy uusilla Isla Ice ja Isla Cream -kartonkituotteilla, jotka tarjoavat materiaaliratkaisun jäätelöpakkauksiin.

Helposti kierrätettävät ja suojaominaisuuksilla varustetut Isla Ice ja Isla Cream -kartongit on suunniteltu jäätelökuppeihin ja -rasioihin, joita käytetään sekä yksittäisten annosten myynnissä että vähittäiskauppapakkauksissa. Ice ja Cream -tuotteita on kehitetty rinnakkain, ja yhdessä käytettyinä ne toimivat innovatiivisena jäätelöpakkausten materiaaliratkaisuna.

Ice -kartonki on suunniteltu käytettäväksi jäätelökupin sivuseinämämateriaalina, ja kartongissa on erinomainen painopinta. Näyttävät värit ja runsaat yksityiskohdat, jotka ovat tyypillisiä elementtejä erityisesti vähittäiskaupassa myytävien jäätelöpakkausten ulkoasuissa, toimivat erinomaisesti kartongin pinnalla.

Cream -kartonki on suunniteltu pakkauksen pohjan materiaaliksi yhdessä Ice -tuotteen kanssa. Yhdistämällä nämä kaksi kartonkia valmistuu pakkaus, joka täyttää ruokapakkauksilta vaadittavat turvallisuusominaisuudet ja hygieniavaatimukset sekä kestää jäätelön rasvaisuutta ja kosteutta.

− Aiemmin lanseeraamiemme tuotteiden, kuten kuumajuomakuppeihin kehitetyn Isla Duo -kartongin lisäksi on asiakkaidemme keskuudessa ollut suurta kiinnostusta myös muovittomia jäätelöpakkausratkaisuja kohtaan. Tuotekehitystyössämme tämä loppukäyttökohde on ollut luonnollinen suunta uusiin tuotteisiin laajentamiselle. Tällä uudella tuoteyhdistelmällä tarjoamme asiakkaillemme lisäarvoa helpon kierrätyksen ja vastuullisen kiertotalouden toteuttamisessa sekä pakkauksissa erinomaisen brändin näkyvyyden mahdollistavien korkealuokkaisten painettavuusominaisuuksien ansiosta, kertoo Kotkamillsin kehitysjohtaja Päivi Suutari.

Sekä Isla Ice että Isla Cream -kartongit ovat täysin kierrätettäviä ja pulpperoitavia eli sellaisenaan uudelleen massaksi jauhettavia, ja ne ovat saatavilla myös PEFC- tai FSC-sertifioituna. Lisäksi nämä kartongit täyttävät pohjoismaisen Joutsenmerkin vaatimukset, joka antaa näiden materiaalien käyttäjälle mahdollisuuden hakea jäätelöpakkaukselle Joutsenmerkkiä.

− Koska uudet jäätelökuppikartonkimme ovat täysin pulpperoitavia, niiden kuidut on helppo käyttää uudelleen jopa kuusi kertaa, kun kierrätys hoidetaan asianmukaisesti, kommentoi kartonkiliiketoiminnan johtaja Ari Tanninen.

− Globaalien trendien ja lainsäädännöllisten aloitteiden vaikutuksesta lukuisat toimialat ja pakkausteollisuuden toimijat keskittyvät löytämään muovia korvaavia materiaaliratkaisuja. Kun kierrätettävät ja pulpperoitavat, vesipohjaista dispersioteknologiaa hyödyntävät suojakartongit herättävät kiinnostusta vastuullisena materiaalivaihtoehtona, myös loppukäyttökohteiden määrä laajenee. Me haluamme olla tässä kehitystyössä aktiivisesti mukana. Jäätelöpakkauksiin kehitetty ratkaisu on täydellinen esimerkki tällaisesta kehityksestä, sanoo Markku Hämäläinen, Kotkamillsin toimitusjohtaja.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB