Investoinnit tuovat tehoa kilpailukykyyn

JULKAISTU: 7. huhtikuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Adara Pakkaus Oy:ssä on käynnissä mittava investointiohjelma. – Investoinnit parantavat kilpailukykyämme lisääntyneen automaation, varastotehokkuuden ja toimitusvarmuuden parantumisen myötä, uskoo toimitusjohtaja Kari Ollila. Yrityksen tuotevalikoimassa ovat erilaiset aaltopahvista valmistetut pakkaukset ja myynninedistämisratkaisut. Adara on yksi kolmesta isosta aaltopahvin valmistajasta Suomessa.

Kaikki Adaran toiminnot on keskitetty Valkeakoskelle, missä tuotanto alkaa olla kokonaan uudessa mallissa. Aaltopahvikonetta on modernisoitu viime vuosina ja display-tuotantoa palveleva digipainokone on pyörinyt jo vuodesta 2016 – asiakkaille kaiken tämän pitäisi näkyä entistäkin kilpailukykyisempänä kokonaisuutena.
– Tässä markkinatilanteessa on tärkeää, että käytössä on moderni ja laadukas toimintaympäristö. Sen avulla pystymme samalla selkeyttämään Adaran toimintamallia ja palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin, Ollila toteaa.

Painokonehankinnan taustalla on tehtaan nykyisen konekannan uusiminen. Hankinnassa on otettu huomioon myös valmistettavien tilausten eräkokojen pienentyminen. Uudella koneella kaikenkokoiset eräkoot voidaan toteuttaa tehokkaammin niin isojen kuin pienempienkin asiakkaiden tarpeisiin joustavasti.
– Fleksopainaminen on mennyt huikeasti eteenpäin ja tekniikka mahdollistaa erittäin hyvän painolaadun, Kari Ollila sanoo.

Vuoden 2021 alusta Adaran aaltopahvituotteet ovat Avainlippu-tuotteita. Avainlippu tuo omalta osaltaan esille paikallista tuotantoa, joka vakuuttaa asiakkaat prosessin toimintavarmuudesta, samoin kuin toimitusvarmuudestakin.

Lue lisää Adaran kuulumisista Pakkaus-lehden 2/2021 artikkelista.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi