Investoinnit tuovat tehoa kilpailukykyyn

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-04-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Adara Pakkaus Oy:ssä on käynnissä mittava investointiohjelma. – Investoinnit parantavat kilpailukykyämme lisääntyneen automaation, varastotehokkuuden ja toimitusvarmuuden parantumisen myötä, uskoo toimitusjohtaja Kari Ollila. Yrityksen tuotevalikoimassa ovat erilaiset aaltopahvista valmistetut pakkaukset ja myynninedistämisratkaisut. Adara on yksi kolmesta isosta aaltopahvin valmistajasta Suomessa.

Kaikki Adaran toiminnot on keskitetty Valkeakoskelle, missä tuotanto alkaa olla kokonaan uudessa mallissa. Aaltopahvikonetta on modernisoitu viime vuosina ja display-tuotantoa palveleva digipainokone on pyörinyt jo vuodesta 2016 – asiakkaille kaiken tämän pitäisi näkyä entistäkin kilpailukykyisempänä kokonaisuutena.
– Tässä markkinatilanteessa on tärkeää, että käytössä on moderni ja laadukas toimintaympäristö. Sen avulla pystymme samalla selkeyttämään Adaran toimintamallia ja palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin, Ollila toteaa.

Painokonehankinnan taustalla on tehtaan nykyisen konekannan uusiminen. Hankinnassa on otettu huomioon myös valmistettavien tilausten eräkokojen pienentyminen. Uudella koneella kaikenkokoiset eräkoot voidaan toteuttaa tehokkaammin niin isojen kuin pienempienkin asiakkaiden tarpeisiin joustavasti.
– Fleksopainaminen on mennyt huikeasti eteenpäin ja tekniikka mahdollistaa erittäin hyvän painolaadun, Kari Ollila sanoo.

Vuoden 2021 alusta Adaran aaltopahvituotteet ovat Avainlippu-tuotteita. Avainlippu tuo omalta osaltaan esille paikallista tuotantoa, joka vakuuttaa asiakkaat prosessin toimintavarmuudesta, samoin kuin toimitusvarmuudestakin.

Lue lisää Adaran kuulumisista Pakkaus-lehden 2/2021 artikkelista.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x