Inpack virtaviivaisti superruokien pakkaamisen

JULKAISTU: 2021-02-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Superfoodyritys Puhdistamo valmistaa ja maahantuo laajaa tuotevalikoimaa – portfoliossa on juomia, jauheita, patukoita, kapseleita, öljyjä. Monissa tuotteissa yritys on Suomessa ensimmäinen valmistaja tai maahantuoja.

Yritys on ollut uranuurtaja Suomessa monen muunkin tuotteen kohdalla, ja Puhdistamo on lanseerannut esimerkiksi kombucha-juomat Suomessa. Syötävä kollageeni, goji-marjat, macajauhe, MCT-öljy, raakakaakao – monet superfoodit ovat tulleet tutuiksi ja siirtyneet suomalaisten arkikäyttöön. Sittemmin yrityksen nimi brändättiin ja nykyisin kaikki tuotteet myydään oman Puhdistamo-brändin alla ruokakaupoissa. Nyt yrityksellä on noin 14 miljoonan liikevaihto ja suunnitelma aloittaa tuotteiden vienti Ruotsiin Pureness-brändillä. Pienestä verkkokaupasta on kasvanut 80 henkeä työllistävä yritys, jonka tuotteita myydään ruokakaupoissa.

Yrityksen tuotantoa, joista noin 80 prosenttia tuotetaan Lempäälässä Ideaparkin tuntumassa, on siis tarvetta tehostaa. Yrityksen operatiivinen johtaja Riku Calderón otti yhteyttä vanhaan kontaktiinsa Inpackin Mika Santaseen.
– Olen koulutukseltani tuotantotalouden insinööri, ja vähän ajauduin pakkausalalle vuonna 2010. Ala imaisi mukaansa, ja toimin kahden sopimuspakkaamista harjoittavan yrityksen toimitusjohtajana ennen Inpackin perustamista, kertoo Santanen taustastaan.

Santanen opiskelee harrastusmielessä funktionaalista ravintotiedettä, joka osaltaan tukee hänen kokemustaan elintarvikealalta. – On mahtavaa olla osana yritysten kehitystarinaa auttamassa ja jakamassa vuosien aikana karttunutta kokemusta ja osaamista.

Lue lisää Puhdistamon ja Inpackin yhteistyöstä Pakkaus-lehden 1/2021 artikkelista.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)