Innovoinnin aika

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-09-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkausalalla näkyy samanlaista kehitystä kuin kaupallisessa painamisessa. Tuotanto keskittyy ja globalisoituu sekä materiaalien että pakkausten teossa. Pienessä maassa Pohjolan perukoilla on syytä pelätä tämän kehityksen tuloksia ja vastata kilpailutilanteen kiristymiseen innovaatioilla sekä investoinneilla. Suuret toimijat panostavat niihin joka tapauksessa.

Innovaatioita edistetään mm. Pakkauslaakso-ekosysteemissä, johon on saatu mukaan jo 30 yritystä. Innovaatioihin saa myös julkista tukea, mutta se ei saa olla syy innovointiin. Uuden tuotteen tai palvelun pitää lähteä yrityksen osaamisesta ja verkostoista. Muuten sille ei löydy aidosti kysyntää.

Kestävä kehitys on niin vahva trendi, että siihen kannattaa pyrkiä aina. Materiaaleja, energiaa ja työtä säästävät pakkausratkaisut otetaan hyvin vastaan. Interpack-messuilla näki miten vahvasti digitalisaatio nyt tulee pakkausalalle ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia innovointiin.

Ruokahävikki on globaali ongelma, johon kaivataan yksinkertaisia ratkaisuja kuluttajan arjessa. Interpackissa palkittiin parhaana innovaationa hedelmäpakkaus, joka pidentää tuotteen käyttöikää 3-9 %. Pakkauksilla on merkittävä rooli sekä tuotteen säilymisessä ennen ruokapöytää että siinä miten kuluttaja käyttää ruokaa viisasti hävikin minimoiden.

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak