Informa- päivässä kuultiin merkinnän ­­digitalisaation hyödyistä vihreässä siirtymässä

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2022-11-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Informan järjestämässä tilaisuudessa Vantalla Hämeenkylän kartanossa kuultiin asiaa merkintäalan digitalisoitumisen hyödyistä sekä digitaalisuudesta vihreän siirtymän työkaluna.

Informan toimitusjohtaja Eero Kytölä näki digitaalisuuden hyödyiksi muun muassa automaatiotason nousun, mikä vähentää inhimillisten virheiden osuutta tuotannossa. Lisäksi digitalisaatio tehostaa toimintaa ja tekee siitä kustannustehokkaampaa. Merkinnässä digitalisaatio voi tarkoittaa muun muassa merkinnänhallinnan pilvipalveluita, merkintälaitteiden etädiagnostiikkaa, ennustavia huoltopalveluita ja automaattista merkintää.

Kytölän mukaan digitalisaatio tuo mukanaan mahdollisuuksia vihreän siirtymän edistämiseksi. Näitä työkaluja ovat esimerkiksi verkkokauppa, robotiikka, tekoäly, 3D -valmistus, koneoppiminen ja laajennettu todellisuus, jotka edistävät vihreää siirtymää esimerkiksi optimoimalla energian ja luonnonvarojen käyttöä, ihmisten ja tavaran liikkumista sekä kierrätystä tehostamalla ja prosessien automatisaatiolla.

Informa tarjoaa asiakkailleen digitaalista kartoitusta, jolla selvitetään, missä oma yritys seisoo suhteessa digitalisaation mahdollisuuksiin. Kartoitus selvittää myös tuotannon kustannustehokkuutta. Merkinnän digitalisoinnin vaiheista kertoi Informan avainasiakaspäällikkö Jari Kyllönen ja merkinnänhallintaohjelmiston hyödyistä ja pilvipalvelun hyödyntämisestä merkinnässä ohjelmistoyksikön päällikkö Mika Hanén.

Olennaisena osana vihreään siirtymään liittyvät ympäristöystävälliset merkintäteknologiat, kuten MEK-vapaat musteet ja lasermerkintä ja suoratulostus, joista puhui myyntipäällikkö Jaakko Ahtila. Päivän lopuksi oikean tarramateriaalin valitsemista valotti avainasiakaspäällikkö Sami Paldanius.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox