Informa- päivässä kuultiin merkinnän ­­digitalisaation hyödyistä vihreässä siirtymässä

JULKAISTU: 2022-11-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Informan järjestämässä tilaisuudessa Vantalla Hämeenkylän kartanossa kuultiin asiaa merkintäalan digitalisoitumisen hyödyistä sekä digitaalisuudesta vihreän siirtymän työkaluna.

Informan toimitusjohtaja Eero Kytölä näki digitaalisuuden hyödyiksi muun muassa automaatiotason nousun, mikä vähentää inhimillisten virheiden osuutta tuotannossa. Lisäksi digitalisaatio tehostaa toimintaa ja tekee siitä kustannustehokkaampaa. Merkinnässä digitalisaatio voi tarkoittaa muun muassa merkinnänhallinnan pilvipalveluita, merkintälaitteiden etädiagnostiikkaa, ennustavia huoltopalveluita ja automaattista merkintää.

Kytölän mukaan digitalisaatio tuo mukanaan mahdollisuuksia vihreän siirtymän edistämiseksi. Näitä työkaluja ovat esimerkiksi verkkokauppa, robotiikka, tekoäly, 3D -valmistus, koneoppiminen ja laajennettu todellisuus, jotka edistävät vihreää siirtymää esimerkiksi optimoimalla energian ja luonnonvarojen käyttöä, ihmisten ja tavaran liikkumista sekä kierrätystä tehostamalla ja prosessien automatisaatiolla.

Informa tarjoaa asiakkailleen digitaalista kartoitusta, jolla selvitetään, missä oma yritys seisoo suhteessa digitalisaation mahdollisuuksiin. Kartoitus selvittää myös tuotannon kustannustehokkuutta. Merkinnän digitalisoinnin vaiheista kertoi Informan avainasiakaspäällikkö Jari Kyllönen ja merkinnänhallintaohjelmiston hyödyistä ja pilvipalvelun hyödyntämisestä merkinnässä ohjelmistoyksikön päällikkö Mika Hanén.

Olennaisena osana vihreään siirtymään liittyvät ympäristöystävälliset merkintäteknologiat, kuten MEK-vapaat musteet ja lasermerkintä ja suoratulostus, joista puhui myyntipäällikkö Jaakko Ahtila. Päivän lopuksi oikean tarramateriaalin valitsemista valotti avainasiakaspäällikkö Sami Paldanius.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus