Iltapuku kierrätetyistä karkkipusseista

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-09-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Syksyn karkkiuutuuden, Remix Lakritsin, kunniaksi Fazer haluaa inspiroida suomalaisia kierrättämään makeispussit ja luomaan niistä uutta. Viime kesänä suomalaisilta karkinystäviltä kerättiin tyhjiä makeispusseja ja Fazer kutsui nuoren suunnittelijan Joona Rautiaisen tekemään niistä kiertotalousteon. Yli kolmestasadasta kierrätyspussista muotoutui upea iltapuku, joka nähdään nyt Remixin mainoskampanjassa drag-hahmo Miss Divetin päällä.

– Haluamme herätellä suomalaiset ajattelemaan arkisia asioita, kuten tyhjää karkkipussia, uudella tavalla. Pussi voi olla raaka-ainetta jollekin ihan uudelle, kuten korulle tai jopa asulle. Ja jos ei itse halua pussia hyödyntää, se kannattaa lajitella muovinkeräykseen, jolloin joku muu hyödyntää materiaalin edelleen, kertoo Fazer Makeisten markkinointijohtaja Anne Repo.

Fazer Remix-pusseissa käytetyn muovin voi kierrättää muovinkeräykseen ja jokaisesta pussista löytyykin kierrätysmerkki. Fazer on myös muokannut pakkauskokoja ja tutkinut ohuempien materiaalien käyttöä, jotta pakkauksen valmistukseen kuluisi vähemmän materiaalia. Remix-pusseista on vuodesta 2019 lähtien pystytty vähentämään muovia jo 70 225 m2 eli lähes kymmenen jalkapallokentällisen verran.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x