Iltapuku kierrätetyistä karkkipusseista

JULKAISTU: 8. syyskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Syksyn karkkiuutuuden, Remix Lakritsin, kunniaksi Fazer haluaa inspiroida suomalaisia kierrättämään makeispussit ja luomaan niistä uutta. Viime kesänä suomalaisilta karkinystäviltä kerättiin tyhjiä makeispusseja ja Fazer kutsui nuoren suunnittelijan Joona Rautiaisen tekemään niistä kiertotalousteon. Yli kolmestasadasta kierrätyspussista muotoutui upea iltapuku, joka nähdään nyt Remixin mainoskampanjassa drag-hahmo Miss Divetin päällä.

– Haluamme herätellä suomalaiset ajattelemaan arkisia asioita, kuten tyhjää karkkipussia, uudella tavalla. Pussi voi olla raaka-ainetta jollekin ihan uudelle, kuten korulle tai jopa asulle. Ja jos ei itse halua pussia hyödyntää, se kannattaa lajitella muovinkeräykseen, jolloin joku muu hyödyntää materiaalin edelleen, kertoo Fazer Makeisten markkinointijohtaja Anne Repo.

Fazer Remix-pusseissa käytetyn muovin voi kierrättää muovinkeräykseen ja jokaisesta pussista löytyykin kierrätysmerkki. Fazer on myös muokannut pakkauskokoja ja tutkinut ohuempien materiaalien käyttöä, jotta pakkauksen valmistukseen kuluisi vähemmän materiaalia. Remix-pusseista on vuodesta 2019 lähtien pystytty vähentämään muovia jo 70 225 m2 eli lähes kymmenen jalkapallokentällisen verran.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi