Ilmoittaudu Kestävät innovaatiot -kilpailuun

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2024-01-17
PÄIVITETTY: 2024-01-24

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuuden  Kestävät innovaatiot -kilpailussa etsitään pakkaus-, elintarvike- ja muovialojen tulevaisuuden konsepteja – kiinnostavimpia innovaatioita, joissa toteutuu kestävyyden näkökulma. Kaikille avoimen kilpailun voittaja julkistetaan PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 13.3.2024.

Ilmoittaudu mukaan kilpailuun 16.2.2024 mennessä.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtuma, joka järjestetään 13.-14.3.2024  Helsingin Messukeskuksessa kutsuu kaikki pakkaus-, elintarvike- ja muovialojen toimijat osallistumaan Kestävät innovaatiot -kilpailuun. Kilpailussa etsitään pakkaus-, elintarvike- ja muovialojen kiinnostavimpia uusia tuotteita, palveluita tai menetelmiä, jotka näyttävät suuntaa tulevaisuuden menestykselle.

Kilpailu on avoin kaikille ja siinä on kolme kategoriaa:

  • pakkaamisen tuotteille ja palveluille
  • elintarviketeollisuuden tuotteille ja palveluille
  • muoviteollisuuden tuotteille ja palveluille

Kilpailuraati valitsee osallistujien joukosta kolme finalistia, joiden innovaatiot esitellään ennen tapahtumaa messujen verkkosivuilla. Lisäksi finalistit pitchaavat ideansa tapahtuman PlastExpo-lavalla keskiviikkona 13.3.2024.

Pitchauksen pohjalta raati valitsee kilpailun voittajan, joka julkistetaan ja palkitaan tapahtumassa. Kestävä innovaatio -kilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5 000 euron palkinnon.

Lsätietoja: Kestävät innovaatiot -kilpailu | PacTec, FoodTec ja PlastExpo 13.–14.3.2024 (messukeskus.com)

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce