Ilmastomerkki helpottamaan vastuullisia valintoja

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-11-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Gaia Carbon Neutral on tuotteille, palveluille ja yrityksille myönnettävä suomalainen ilmastomerkki, joka helpottaa yrityksen ilmastotyötä auttamalla hallitsemaan hiilineutraaliuden saavuttamisen kaikki vaiheet ja viestimään hiilineutraaliuden hyödyistä. Samalla merkki antaa kuluttajille luotettavaa tietoa ja auttaa vastuullisten valintojen tekemisessä. Ensimmäisenä merkki on otettu käyttöön Vindirekt Oy:n maahantuomassa italialaisessa Think Organic Sparkling -kuohuviinissä.

Yritykset ovat tietoisia siitä, miten tärkeää hiilineutraaliuden saavuttaminen on paitsi koko maailmalle, myös niiden omalle liiketoiminnalle. Samalla kuluttajat kaipaavat luotettavaa ja puolueetonta tietoa. Hiilineutraaliuden saavuttaminen on kuitenkin monivaiheinen hanke, jonka toteuttaminen voi vaatia yritykseltä paljon.

Kotimainen Gaia Carbon Neutral -merkki tarjoaa yritykselle selkeän hiilineutraaliuskonseptin sekä kumppanuuden, joka varmistaa aidot ilmastohyödyt ja niiden toteutumisen puolueettomasti. Merkki helpottaa hiilineutraaliuden ja sen hyötyjen viestimistä asiakkaille, työntekijöille, omistajille ja muille sidosryhmille. Merkin saaminen ei ole yksittäinen tapahtuma, vaan jatkuva kehitysprosessi, jonka toteutuminen varmistetaan säännöllisillä tarkastuksilla. Prosessin aikana selvitetään päästöt, mikä auttaa yritystä vähentämään kulujaan ja hallitsemaan riskejään.

Päästösäästöjen takana on ensisijaisesti niiden vähentäminen ja vasta toissijaisesti kompensointi. Gaia Consulting varmistaa myös, että kaikki kompensointi on lisäistä eli se lisää sidottavan hiilidioksidin määrää, ei ainoastaan siirrä sitä jostakin toisesta hankkeesta nyt kompensoitavaan.

Ensimmäisenä Gaia Carbon Neutral -merkki on otettu käyttöön luomusertifioidussa italialaisessa Think Organic Sparkling -kuohuviinissä. Sen hiilijalanjälki on laskettu koko matkalta rypäleen viljelystä, viinin valmistuksesta ja kuljetuksesta Suomeen. Tuotannossa on hyödynnetty päästötöntä aurinkoenergiaa ja kiertotaloutta. Jäljelle jääneet päästöt on kompensoitu yhteistyössä Nordic Offset Oy:n kanssa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x