IFCO myydään sijoitusyhtiöille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-02-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Logistiikkayhtiö Brambles myy globaalisti toimivan vuokralaatikoiden tarjoajan IFCOn kahdelle sijoitusyhtiölle 2,51 miljardilla dollarilla.

Ostajat ovat sijoitusyhtiöt Triton ja Abu Dhabin investointiyhtiöt ADIA:n tytäryhtiö. Kaupasta on tehty sitova sopimus, ja sen odotetaan toteutuvan viranomaisten hyväksynnän jälkeen tämän vuoden toisella neljänneksellä.

IFCO on globaali toimija, joka vuokraa uudelleenkäytettäviä muovilaatikoita erityisesti tuoretuotteiden logistiikkaa varten. Niitä käytetään paljon hedelmien ja vihannesten kuljetuksiin viljelijältä vähittäiskauppaan ja esillepanoon kaupassa. Vuonna 2018 IFCOn liikevaihto kasvoi 8 prosenttia ja oli ensimmäistä kertaa yli miljardi dollaria.

Pörssinoteraattu Brambles kertoi elokuussa 2018 aikovansa toteuttaa liiketoimintansa jakamisen kahteen osaan ja suunnittelevansa IFCOn myyntiä. Brambles toimii 60 maassa ja vuokraa omistamiaan noin 610 miljoonaa lavaa, laatikkoa ja konttia. Monet suuret kansainväliset brändit käyttävät näitä poolausratkaisuja.

Lavoja ja laatikoita vuokraava CHEP-liiketoiminta jää Bramblesiin, joka on Suomessakin tarjonnut sekä lavoja että laatikoita.

Lue lisää pakkauslogistiikan ratkaisuista Print&Media-lehdestä 1/2019.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce