Ruotsalainen kauppaketju ICA vaihtaa suuren osan lihapakkauksistaan uusiin. Uudet pakkaukset mureuttavat lihaa ja pidentävät tuotteen säilyvyyttä.
Uusi joustopakkaus antaa lihalle noin kaksi kertaa pidemmän säilyvyyden kuin perinteinen pakkaus. Pakkauksessa on myös vähemmän ilmaa, jolloin kuljetuksia voidaan optimoida.
Uusi pakkaus edistää myös lihan luonnollista kypsymisprosessia, jolloin saadaan mureampaa ja paremman makuista lihaa.
”Ruokahävikin vähentäminen kaupassa ja kotona on tärkeää. Liha on elintarvike, jolla on yleisesti ottaen suurin ympäristövaikutus. Siksi on hyvin positiivista, että uusi pakkaus lähes kaksinkertaistaa säilyvyyden. Liha maistuu parhaalta, kun se on lähellä viimeistä myyntipäiväänsä, sanoo ICA Ruotsin ympäristöjohtaja Maria Smith.