Laadukas painatus tuo lisäarvoa marjalaatikolle

JULKAISTU: 7. joulukuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Laadukas pakkaus tarjoaa mahdollisuuden tuoda lisäarvoa myyntiin. Metsä Board ja DS Smith toteuttivat modernin  marjalaatikon yhdessä kumppaniverkostonsa kanssa. Marjapakkauksen painatuksessa on hyödynnetty prosessiväri- ja Full HD -tekniikkaa, joiden avulla värin kulutusta on pienennetty ja samalla mahdollistettu korkea kuvien laatu ja kirkkaat värit. Yleisesti tämäntyyppisissä marjojen pakkaamiseen tarkoitetuissa aaltopahvilaatikoissa on käytetty vektorigrafiikkaa.

– Laatikon pintaan painettiin valokuvaan perustuva moniväripainatus. Se oli äärimmäisen vaativaa, ja vaati laadukkaan päällystetyn valkoisen kraftlainerin, kertoo Ville Laihopakkauksen valmistaneelta DS Smithiltä. EB-aaltoisen pakkauksen pinnassa käytettiin MetsäBoard Pro WKL 175 g/m² päällystettyä valkoista kraftlaineria.

Marjalaatikko on siinä käytetyn ensikuitulainerin ansiosta turvallinen suorassa kontaktissa ruokaan. Ensikuidusta valmistettu pakkaus kestää myös kosteita olosuhteita paremmin kuin keräyskuidusta valmistettu laatikko. Marjojen matkalla pellolta kuluttajalle kosteusolosuhteet voivat vaihdella huomattavasti, mutta pakkauksen on suojattava tuotetta läpi koko ketjun. Käytön jälkeen aaltopahvilaatikko on helppo kierrättää.

– Ensikuitukartongista tehdyt pakkaukset ovat siksi tulevaisuuden materiaali. Premium-marjalaatikoiden sarja täydentyy piakkoin kartonkisella rasialla, jolla voidaan korvata muovista valmistettuja vähittäismyyntipakkauksia, kertoo Ilkka Harju Metsä Boardin EMEAn ja APACin pakkaussuunnittelusta.

DS Smithin lisäksi Metsä Boardin uuden osaamiskeskuksen kumppaniverkostosta mukana toteutuksessa olivat reprotyöstä vastannut Marvaco ja Futupack, joka toimii DS Smithin kumppanina toimittaen pienempiä pakkauseriä viljelijöille.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi