Huhtamäki ostaa kiinalaisen pakkaustehtaan

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-04-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamaki on sopinut ostavansa johtavan kiinalaisen paperipussien, käärepapereiden ja taivekartonkipakkausten valmistajan Jiangsu Hihio-Art Packaging Co.Ltd:n. Yhtiö palvelee tällä hetkellä kansainvälisiä pikaruokaravintoloita sekä valtakunnallisia leipomoketjuja. Yritysoston myötä Huhtamaki vahvistaa edelleen asemaansa elintarvikepakkausten toimittajana Aasiassa, ja laajentaa tuotevalikoimaansa palvellakseen paremmin nykyisiä ja uusia asiakkaitaan Kiinan kasvavilla markkinoilla.

Jiangsu Hihio-Art Packaging Co. Ltd. työllistää noin 200 työntekijää tuotantoyksikössään Xuzhoun kaupungissa Jiangsussa. Yhtiön työntekijöille tarjotaan mahdollisuus jatkaa Huhtamäen palveluksessa yrityskaupan toteutumisen jälkeen. Yksityisomisteisen yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 20 miljoonaa euroa. Yritysoston jälkeen Huhtamäellä on Kiinassa yhteensä neljä tuotantoyksikköä: Guangzhoussa, Shanghaissa, Tianjinissa ja Xuzhoussa.

– Olen innoissani yrityskaupan tarjoamista mahdollisuuksista ydinliiketoiminnallemme Kiinassa. Kaupungistuminen, keskiluokan kasvu ja innovaatiot ympäristöystävällisiin pakkausratkaisuihin ohjaavat kasvua kaikkialla Aasiassa. Jiangsu Hihio-Art Packaging Co.Ltd:n osto laajentaa tuotevalikoimaamme ja avaa meille pääsyn uuteen asiakassegmenttiin. Tämä antaa meille mahdollisuuden vauhdittaa kasvua Kiinassa strategiamme mukaisesti, sanoo Eric Le Lay, Huhtamäen Fiber Foodservice EAO liiketoimintasegmentin johtaja.

Yrityskaupan velaton kauppahinta on 27 miljoonaa euroa. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä ja se odotetaan saatettavan päätökseen vuoden 2021 kolmannen vuosineljänneksen loppuun mennessä. Yritysoston toteutumisen jälkeen liiketoiminta raportoidaan osana Huhtamäen Foodservice Europe-Asia-Oceania -raportointisegmenttiä.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva