Huhtamäki lisää kapasiteettiaan Saksassa

JULKAISTU: 18. helmikuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Huhtamäki vahvistaa asemaansa tarjoilupakkausten johtavana valmistajana Euroopassa lisäämällä tuotantokapasiteettiaan Alfissa, Saksassa sijaitsevalla tehtaallaan. Uudet tuotantolinjat ovat toiminnassa helmikuussa 2016.

Alfin tuotantolaitos on useita vuosikymmeniä ollut Huhtamäelle keskeinen yksikkö muovista ja biomuovista valmistettujen kuppien ja rasioiden valmistuksessa. Laajennuksen myötä Huhtamäki pystyy tiedotteen mukaan paremmin palvelemaan kasvavaa asiakaskuntaansa Manner-Euroopassa.  Uudet tuotantolinjat edustavat huipputeknologiaa, ovat täysin automatisoituja ja täyttävät korkeimmatkin laatu- ja hygieniavaatimukset. Investointi vastaa korkealuokkaisia tarjoilupakkauksia vaativien, mukaan otettavien juomien ja ruokien kasvavaan suosioon.

”Mukaan otettavien juomien ja ruokien markkinoilla Euroopassa on myönteinen vire. Alfissa, Saksassa sijaitseva yksikkömme on avainasemassa keskeisten tarjoilupakkaustuotteidemme valmistuksessa. Lisäämällä kapasiteettia sinne varmistamme sujuvat toimitukset ja entistä laajemman valikoiman asiakkaillemme,” sanoo Eric Le Lay, Foodservice Europe-Asia-Oceania -liiketoimintasegmentin johtaja.

Biomuovikupit tulossa
Alfin yksiköllä on useiden vuosien kokemus kuppien, kansien ja rasioiden valmistamisesta perinteisistä polymeereistä, kuten polystyreenistä, polypropeenista sekä neitseellisestä että kierrätetystä polyeteenistä. Yksiköllä on vahvaa osaamista myös biomuoveissa ja se aloitti ensimmäisten joukossa vuonna 2004 kylmäjuomakuppien valmistuksen uusiutuvista raaka-aineista valmistetusta Ingeo PLA:sta. Viime vuosina Alfin yksikkö on panostanut kuumuutta kestävien PLA:sta valmistettavien kuppien ja kansien kehittämiseen.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood