Huhtamäki julkaisi kiertotalouden edistämisen sidosryhmäraportin

JULKAISTU: 2020-11-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kuinka siirrymme pois suoraviivaisesta mallista, jossa raaka-aineesta valmistetaan tuote, joka heitetään käytön jälkeen pois? Mitä standardeja tarvitaan kiertotalouteen siirtymiseksi? Mikä rooli kuluttajilla on vastuullisen ruokajärjestelmän luomisessa? Elintarviketeollisuuden asiantuntijat vastaavat näihin ja moniin muihin kysymyksiin Huhtamäen Designing for Circularity -raportissa. Raportti on koottu yritysten, kuten McDonald’sin ja Stora Enson, sekä tiedeyhteisön, kansalaisjärjestöjen ja instituutioiden edustajien asiantuntijanäkökumista.

Maailmanlaajuinen pakkausteollisuus on asettanut kunnianhimoisia tavoitteita tuotteidensa ja toimintojensa kestävyyden kasvattamiseksi sekä kiertotalouden mahdollisuuksien hyödyntämiseksi. Pysyvien ratkaisujen aikaansaamiseksi tarvitaan yhteistyötä kaikkien toimijoiden välillä.

– Vaikka alallamme onkin tapahtunut merkittävää edistystä vastuullisuuteen sitoutumisessa, tiedämme että mullistavien ratkaisujen löytämiseksi tarvitsemme yhteistyötä. Millään yksittäisellä organisaatiolla ei ole kaikkia vastauksia, sanoo Thomasine Kamerling, Huhtamäen vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaava johtaja.

Raportti sisältää näkökulmia läpi ruokajärjestelmän arvoketjun

Taloutemme rakenteet ja säännökset on suunniteltu malliin, jossa raaka-aineiden käyttö on suoraviivaista – raaka-aineesta valmistetaan tuote, se käytetään ja heitetään pois. Elintarviketeollisuus hakee nyt uusia standardeja mahdollistaakseen siirtymisen kiertotalouteen.

– Tarvitsemme faktoihin perustuvaa lainsäädäntöä, joka luo selkeän ja ennustettavan viitekehyksen ja mahdollistaa systemaattisen muutoksen kohti kiertotaloutta. Lainsäädännön pitäisi kannustaa uudistuvien raaka-aineiden käyttöön ja rohkaista yrityksiä investoimaan seuraavan sukupolven ympäristöratkaisuihin. Sen pitäisi myös keskittyä ohjeistamaan kuluttajia ja rakentamaan keräyksen ja kierrätyksen vaatimaa infrastruktuuria, sanoo Huhtamäen toimitusjohtaja Charles Héaulmé.

Huhtamäen lisäksi raportissa esitetään näkökulmat mm. Stora Ensolta, McDonald’silta, Mars Petcareltä, Food System 6:lta, Waste Aidiltä, The Happy Peariltä, Closed Loop Partnersilta, Suomen itsenäisyyden juhlarahastolta, Euroopan parlamentin jäseneltä, Cambridgen yliopiston tutkijalta sekä VTT:ltä. Raportti on luettavissa osoitteessa www.think-circle.com.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)