Huhtamäki investoi Venäjällä

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-12-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamäki investoi kasvuun Venäjällä. Vastatakseen vähittäiskaupan ja kananmunapakkaamisen nopeaan kehitykseen Itä- ja Keski-Venäjällä, yhtiö perustaa Alabugassa, Tatarstanissa sijaitsevan yksikkönsä yhteyteen uuden kuitupakkaustehtaan. Valmisteleva työ tontilla on käynnissä ja kuitupakkaustuotannon odotetaan alkavan vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana.

– Venäjä on yksi avainmarkkinoistamme, sanoo Eric Le Lay, vastikään yhdistetyn Fiber and Foodservice Europe-Asia-Oceania -segmentin johtaja. − Lisäkapasiteetti kierrätyskuidusta valmistetuille kananmunapakkauksille tukee kannattavaa kasvua Venäjällä jatkossakin. Sijainti Alabugassa, Tatarstanissa mahdollistaa paremman palvelun nopeasti kehittyvällä Keski- ja Itä-Venäjän alueella toimiville asiakkaillemme, hän jatkaa.

Huhtamäki aloitti Venäjän markkinoilla vuonna 1980 toimittamalla Suomessa valmistettuja tuotteita Moskovan Olympialaisiin. Tuotanto Venäjällä aloitettiin vuonna 1994 Ivanteevkassa lähellä Moskovaa, missä Huhtamäki nykyään valmistaa sekä tarjoilupakkauksia että kuitupakkauksia. Alabugan yksikkö Tatarstanissa aloitti toimintansa vuonna 2016, alun perin kartonkipikariyksikkönä. Vuonna 2019 Huhtamäen liikevaihto Venäjällä oli 108 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 700 ihmistä kahdessa tuotantolaitoksessa.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox