Huhtamäki allekirjoitti aurinkovoimasopimuksen

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-12-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Hiilineutraali tuotanto ja sataprosenttisesti uusiutuvan sähkön käyttö vuoteen 2030 mennessä ovat Huhtamäen keskeisiä vastuullisuuspäämääriä. Nyt yhtiö on ottanut merkittävän askeleen kohti näiden tavoitteiden saavuttamista allekirjoittamalla kaksi kymmenvuotista yhtiön Euroopan toiminnot kattavaa virtuaalista sähkönostosopimusta globaalisti toimivan uusiutuvan energian kehittäjän BayWa r.e:n kanssa.

Sopimuskokonaisuus on suurin aurinkovoimasopimus pakkausteollisuudessa Euroopassa ja ensimmäinen suomalaisyrityksen allekirjoittama merkittävä aurinkovoimasopimus. Nyt solmitut 200 gigawattitunnin sopimukset kattavat noin 80 prosenttia Huhtamäen nykyisestä sähkönkulutuksesta Euroopassa, jossa yhtiöllä on 18 tuotantolaitosta 10 maassa.

– Sopimus BayWa r.e.:n kanssa on ensimmäinen virtuaalinen sähkönostosopimuksemme ja osa siirtymäämme uusiutuviin energialähteisiin maailmanlaajuisesti. Odotamme solmivamme pian muita virtuaalisia sähkönostosopimuksia, seuraavaksi Yhdysvalloissa. Lisäksi asennamme mahdollisuuksien mukaan tuotantoyksikköihimme aurinkopaneeleja ja pyrimme jatkuvasti parantamaan energiatehokkuuttamme. Edistymisemme 100-prosenttisesti uusiutuvaan sähköön siirtymisessä tukee myös tavoitettamme saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2030 mennessä, sanoo vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Thomasine Kamerling.

Osana sähkönostosopimuksia BayWa r.e. rakentaa Espanjaan kaksi uutta aurinkovoimalaa, mikä lisää merkittävästi uusiutuvan energian tuotantoa Euroopassa. Uudet aurinkovoimalat tuottavat yhteensä 200 gigawattituntia uusiutuvaa sähköä vuodessa, mikä vastaa noin 25 000 kotitalouden kulutusta ja vähentää vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä noin 89 000 tonnilla.

– Huhtamäki on ottanut johtavan roolin uusiutuvaan energiaan siirtymisen edistämisessä pakkausteollisuudessa ja toivon, että tämä rohkaisee muitakin yrityksiä. Huhtamäen tukeminen sen vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa on tärkeä virstanpylväs myös BayWa r.e:lle pyrkiessämme edistämään yritysten energiasiirtymää, mikä on keskeistä maailmanlaajuisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi, toteaa BayWa r.e.:n toimitusjohtaja Matthias Taft.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli