HKScan keskittää siipikarjanlihan pakkaustoiminnot Raumalle ja Forssaan

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2024-03-05
PÄIVITETTY: 2024-03-13
HKScanin Euran-pakkauslinjasto. Kuva: HKScan

HKScan tehostaa tuotantotoimintaansa keskittämällä Euran yksikössä nykyisin olevan siipikarjapakkaamotoiminnan yhtiön Rauman ja Forssan tuotantoyksiköihin, missä vastaavia pakkaustoimintoja on tälläkin hetkellä. HKScan tavoittelee tehostamistoimilla noin miljoonan euron vuotuisia säästöjä vuoden 2024 kolmannelta neljännekseltä alkaen.

Muutosneuvottelut ovat päättyneet HKScanin Euran yksikön siipikarjapakkaamossa sekä pakkaustoimintoja vastaanottavissa Rauman ja Forssan tuotantoyksiköissä. Muutosneuvottelujen piirissä Eurassa oli yhteensä 19 henkilöä, joille HKScan pystyy tarjoamaan töitä yrityksen sisältä.

– Painopisteemme on tuotannon tehostaminen ja kustannusten hallinta. Lisäksi optimoimme tuoteportfoliota kuluttajakysynnän muutoksessa sekä panostamme kaupallisiin toimiin. Näin luomme vahvempaa pohjaa liiketoimintamme tulevaisuuden kilpailukyvylle. Nyt toteutettavat toimet ovat osa tätä prosessia. Euran yksikön muutosneuvottelut käytiin rakentavassa hengessä ja päätettiin yhteiseen sopimukseen, sanoo HKScanin Suomen liiketoiminnasta vastaava johtaja Jari Leija.

HKScanin Euran yksikössä on tällä hetkellä HKScanin siipikarjapakkaamon lisäksi Mäkitalon Maistuvien ja Kivikylän Kotipalvaamon toimintoja. HKScanin tuotteista esimerkiksi HK ja Via -pizzat valmistetaan Eurassa.

Jatka lukemista

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Messuille 13. - 14.3.2024!

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024.
Pactec

UPM käynnistää muutosneuvottelut lomautuksista

UPM Pulp, UPM Timber ja UPM Communication Papers käynnistävät muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Lomautukset kosekevat eri toimipisteissä yhteensä noin 2260 henkilöä.
IMG_0261

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli