Hetki-tuotteet torjuvat hävikkiä

JULKAISTU: 16. syyskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Meneillään olevan Hävikkiviikon aikana pyritään parantamaan ihmisten tietoisuutta hävikin syntymisestä ja lisäämään tietoa, miten siihen voi vaikuttaa. Kaikki turhaan tuotettu ruoka kuormittaa sekä taloutta että ympäristöä.

Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin yli 100 miljoonaa kiloa ruokaa. Suurin osa suomalaisten kotitalouksien hävikistä koostuu erilaisista kasviksista. Tilastojen mukaan vihanneksia ja juureksia heitetään pois vuosittain jopa 22 miljoonaa kiloa ja hedelmiä ja marjoja noin 12 miljoonaa kiloa.

Kasvisten syömistä on sekä terveyden että ympäristön kannalta suositeltavaa lisätä, ei suinkaan vähentää. Kasvisten syöminen lisääntyy, kun niitä on tarjolla, eli vihannesten ostamista ei kannata hävikin pelossa vähentää. Miten hävikkiin sitten voidaan kasvisten suhteen vaikuttaa?

Fresh Servantin tuotevalikoimassa hävikin minimoiminen on kestoteema. Tuotekoot on alusta asti suunniteltu vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin, tuoreiden kasvisten oikeanlainen pakkaaminen pidentää säilyvyysaikoja ja helppo, herkullinen tuote tulee todennäköisimmin syötyä.

Kasvisten pakkaamisessa on paljon hyviä puolia hävikin vähentämisen kannalta. Ruoan suojaksi laitettu pakkaus suojaa elintarviketta läpi koko ketjun: elintarviketeollisuudesta kaupan hyllylle ja ostoskorin kautta asiakkaan kotiin sekä kotona tuotteen säilytyksen ajan.

Oikeanlainen pakkaus estää kosteuden haihtumisen kasviksista ja hedelmistä, jolloin ne säilyvät tuoreina ja mehevinä. Suojakaasu vähentää aerobisten mikrobien kasvua ja suojaa tuotetta ruskistumiselta ja kuljetuksista syntyviltä vahingoilta, ja tuoreiden kasvisten säilyvyyttä parannetaan hengittävillä pakkauskalvoilla.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)