Hedelmävalmisteet lasipurkeissa makeutetaan ksylitolilla

JULKAISTU: 1. kesäkuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Fazerin uudet ALKU marja- ja hedelmävalmisteet on valmistettu marjoista ja hedelmistä eivätkä ne sisällä lainkaan lisättyä sokeria, makeutusaineena käytetään ksylitolia. Lasipurkin avaamisen helpottamiseksi käytössä on Easy Open -kansi.

Fazerin uusissa marja- ja hedelmävalmisteissa on marjaa tai hedelmää 50 g/100 g. Sokeria niissä on 2,5-7 g/ 100 g, joka tulee ainoastaan marjojen ja hedelmien omasta sokerista. Markkinoilla olevissa hilloissa sokeria on keskimäärin 38 g/100 g.

Uutuustuotteet on valmistettu tuoreena pakastetuista marjoista ja hedelmistä eikä niissä ei ole käytetty tiivisteitä. Uutuudet on makeutettu ksylitolilla ja energiaa niissä on vain 43-52 kcal/100 g, kun markkinoilla olevissa hilloissa energiaa on keskimäärin 165 kcal/100 g.

Tuotteiden lasipurkin voi kierrättää lasinkeräyksessä, kansi metallikierrätykseen.

Tuotteista käytetään nimitystä hedelmä- ja marjavalmiste, koska tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty sokereita, ja tässä tapauksessa nimitys hillo ei ole sallittu. Marjojen ja hedelmien alkuperäalue on EU. Lasipurkin avaamisen helpottamiseksi käytössä on Easy Open -kansi.

Tuotteiden ksylitolista osa on Fazerin kotimaisesta kauran kuoresta valmistamaa ksylitolia. Tarkoitus on vaihtaa ksylitoli kokonaan Fazerin omaan ksylitoliin, kun Fazerin kauramyllyn sivuvirrasta ksylitolia valmistava ksylitolitehdas valmistuu Lahteen kesällä 2021. Tehdas tulee olemaan maailman ensimmäinen ksylitolitehdas, jonka raaka-aine tulee yrityksen omasta tuotannosta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)