Hedelmävalmisteet lasipurkeissa makeutetaan ksylitolilla

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-06-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Fazerin uudet ALKU marja- ja hedelmävalmisteet on valmistettu marjoista ja hedelmistä eivätkä ne sisällä lainkaan lisättyä sokeria, makeutusaineena käytetään ksylitolia. Lasipurkin avaamisen helpottamiseksi käytössä on Easy Open -kansi.

Fazerin uusissa marja- ja hedelmävalmisteissa on marjaa tai hedelmää 50 g/100 g. Sokeria niissä on 2,5-7 g/ 100 g, joka tulee ainoastaan marjojen ja hedelmien omasta sokerista. Markkinoilla olevissa hilloissa sokeria on keskimäärin 38 g/100 g.

Uutuustuotteet on valmistettu tuoreena pakastetuista marjoista ja hedelmistä eikä niissä ei ole käytetty tiivisteitä. Uutuudet on makeutettu ksylitolilla ja energiaa niissä on vain 43-52 kcal/100 g, kun markkinoilla olevissa hilloissa energiaa on keskimäärin 165 kcal/100 g.

Tuotteiden lasipurkin voi kierrättää lasinkeräyksessä, kansi metallikierrätykseen.

Tuotteista käytetään nimitystä hedelmä- ja marjavalmiste, koska tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty sokereita, ja tässä tapauksessa nimitys hillo ei ole sallittu. Marjojen ja hedelmien alkuperäalue on EU. Lasipurkin avaamisen helpottamiseksi käytössä on Easy Open -kansi.

Tuotteiden ksylitolista osa on Fazerin kotimaisesta kauran kuoresta valmistamaa ksylitolia. Tarkoitus on vaihtaa ksylitoli kokonaan Fazerin omaan ksylitoliin, kun Fazerin kauramyllyn sivuvirrasta ksylitolia valmistava ksylitolitehdas valmistuu Lahteen kesällä 2021. Tehdas tulee olemaan maailman ensimmäinen ksylitolitehdas, jonka raaka-aine tulee yrityksen omasta tuotannosta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli