Hanapakkauksen uudet vaatteet

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-05-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Chileläiset Santa Helena -hanaviinit pukeutuvat ensimmäisenä uuteen Packdesign ID:n kehittämään hanaviinien pakkausratkaisuun. Uuden pakkausratkaisun materiaaliksi valittiin Paptic Oy:n kestävä ja ympäristöystävällinen Paptic Tringa, joka tarjoaa sekä hyvän painopinnan että koko pakkausketjun haasteet kestävän vastuullisen materiaalin. 

– Parhaat ratkaisut ovat tunnetusti yksinkertaisia, mutta kun on kyse teollisesta pakkausketjusta, uuden ratkaisun tehokkaan ja toimivan käytännön toteutuksen löytäminen vaatii sinnikkyyttä ja kykyä löytää yhä uusia vaihtoehtoisia ratkaisuja haasteisiin, joita matkan varrella väistämättä tulee eteen. Tässä hyvät yhteistyökumppanit ovat ensisijaisen tärkeitä, kiittelee Packdesign ID:n Emma Kosonen Paptic Oy:tä, joka oli mukana projektissa alusta loppuun saakka. 

Santa Helena -hanaviinejä markkinoivalle Pernod Ricard Finlandille ratkaisu tarjosi mahdollisuuden tuoda uusi tuotedesign markkinoille nopeammin ilman, että designuudistuksen yhteydessä syntyi pakkausmateriaalihävikkiä, kun olemassa olevat laatikkopakkaukset voitiin päivittää pakkaamalla ne uudella visuaalisella ilmeellä varustettuun kassiratkaisuun.  

Kuluttajalle uusi ratkaisu tarjoaa tyylikkään hanaviinipakkauksen, jonka voi hyvällä omallatunnolla hankkia juhlien viemiseksi tai antaa vaikka lahjaksi, ja jonka Paptic Tringa-kahvaan on miellyttävä tarttua. 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak