GreenerPrinting-tunnus Fallero-pakkauksiin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-11-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kesällä tv:ssä nähdyn Suomalainen Menestysresepti 2021 -kilpailun voitti Fallero-härkäpapufalafel. Kuori-ravintolan keittiössä kehitetylle vegaaniselle uutuustuotteelle haluttiin näyttävä pakkaus ja samalla minimoida sen hiilijalanjälki.

– Halusimme erottua kylmähyllystä positiivisella tavalla, joten päädyimme super-värikkäisiin pakkauksiin, joihin kiinnittää heti huomion. Brändi huokuu tuoreutta, makua ja trendikkyyttä, toteaa Katariina Vesterinen Mums Oy:ltä.

Vesterisen mukaan pussipakkaus minimoi muovin määrän ja on täysin kierrätettävää monomateriaalia sekä visuaalisesti miellyttävä. Luonteva valinta pakkauspainatukseen oli EGP-painatus, jossa luovuttiin erikoisvärien käytöstä. EGP-menetelmän avulla pakkauspainatuksen hiilijalanjälkeä saatiin pienennettyä samalla kun painatuksen lopputuloksesta saatiin tavallista näyttävämpi.

– Pakkauksen saama GreenerPrinting-logo kertoo kuluttajalle, että pakkauksessa on käytetty vastuullisia valintoja. Vastuullinen painatus on myös mahdollistanut laadukkaammat ja vahvemmat värit pienemmällä värimäärällä, johon olemme enemmän kuin tyytyväisiä, Vesterinen jatkaa.

Pakkauksen painoi kotimainen Westpak Oy, joka on EGP-menetelmän edelläkävijä yhdessä prepresstalo Marvaco Oy:n kanssa. Ilmeen suunnitteli Mediatoimisto Kraak Oy.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB