Graham Packaging lopettaa Ryttylän tehtaan

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-09-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


PET-muovipakkauksia valmistava Graham Packaging Company Oy lopettaa Ryttylässä toimivan tehtaansa. Lopettamispäätös tehtiin konsernitasolla USA:ssa, kertoo Team-liitto.

Ryttylän tehdas on valmistanut PET-muovista erilaisia pulloja ja purkkeja muun muassa lääke-, kauneudenhoito- ja elintarviketeollisuuden käyttöön.

Lopettamispäätös tehtiin konsernitasolla Yhdysvalloissa, kertoo pääluottamusmies Esko Partanen. Päätöstä ennen juhannusta käynnistynyt yt-menettely, joka virallisesti päättyi 30.8. Työpaikkansa menettää 41 henkilöä. Yhtiön liikevaihto oli 6,74 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Kesällä on kerrottu myös yt-neuvotteluista muissa pakkausalan yrityksissä. Elintarvikepakkauksia kartongista valmistava A & R Carton Oy aloitti yt-neuvottelut maanantaina 7.8. Työnantajan mukaan uhkana on koko Kauttualla sijaitsevan tehtaan tuotannon lakkauttaminen ja siirtäminen yrityksen muihin tehtaisiin. Yrityksellä on tehtaat muun muassa Inkeroisissa, Lundissa Ruotsissa ja Tabasalussa Virossa.

A & R Carton Oy:n liikevaihto oli 28,74 miljoonaa euroa 2016 ja henkilökuntaa oli 120.

Metallipakkauksia valmistava Huber Packaging Oy aloitti koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut 21.8. Työnantajan alustavan arvion mukaan mahdollisten henkilöstövähennysten määrä olisi enintään 20- 35 henkilötyövuotta.

Yhtiö kertoo neuvoteltaviksi asioiksi alustavat suunnitelmat Helsingin tehtaan toimintojen siirtämiseksi Piispankylän alueelle Vantaalle sekä samalla toimintojen uudelleenjärjestelyt, mahdolliset supistukset ja ulkoistukset erityisesti painon ja tuotantolinjojen osalta.

Huber Packaging Oy:n liikevaihto oli 12,79 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja henkilökuntaa oli 54.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept