Glögipullon inspiraatio Marrakechin kaakeleista

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-09-16
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Tämän vuoden Blossa-maku on julkistettu. Tämänvuotinen glögi maistuu mintulta ja vihreältä teeltä, joihin on yhdistetty perinteisiä glögimausteita. Maut tulevat esille Blossa-vuosikertaglögin klassisessa väkevöidyssä valkoviinipohjassa.

Tämän vuoden Blossa-pullon design on saanut innoituksensa marokkolaisista kaakeleista, jotka koristavat seiniä ja lattioita Marrakechissa. Vuosiluvun 20 tyyli muistuttaa kalligrafiaa ja mattapintaiset messinkimäiset värit ovat saaneet innoituksensa toribasaarien messinkitarjottimista.

Pullon on suunnitellut Scandinavian Design Group, joka on suunnitellut kaikki Blossan makumatka-vuosikertapullot vuodesta 2011 lähtien.

Blossa on tehnyt vuodesta 2003 lähtien joka vuosi uuden maun. Vuoteen 2010 saakka Blossan innoitus haettiin joulusta, pohjoisen talvesta ja mauista, kuten puolukasta, sahramista ja talviomenoista.

Vuodesta 2011 lähtien perinteisiin glögimausteisiin on sekoitettu uusia makuja maailmalta. Pullolla on uusi ulkoasu joka vuosi, mikä on kasvattanut myös keräilijöiden kiinnostusta vuosikertaglögiä kohtaan. Blossa-vuosikertaglögi säilyy avattuna jopa pari kuukautta jääkaapissa ja avaamattomana pari vuotta valolta ja kuumuudelta suojattuna.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Group pilotoi hiilidioksidin talteenottoa Raumalla – tavoitteena koetehdas

Metsä Group aikoo kokeilla ensi kesänä Rauman sellutehtaalla puuperäisen hiilidioksidin talteenottoa. Sitä voitaisiin hyödyntää fossiilisia materiaaleja ja polttoaineita korvaavien tuotteiden raaka-aineena, mutta ensin teknologioiden ja markkinoiden pitäisi kehittyä.
Biotehdas

United Bankersin metsärahasto ostaa FiberLeanin

Suomalainen United Bankersin rahasto Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG) on ostanut kaikki FiberLean Technologies Ltd:n osakkeet. FiberLean valmistaa laitteita mikrofibrilloidun selluloosan (MFC) tuotantoon, mikä tarkoittaa paperimassalle uusia ominaisuuksia.
David-Walker

Graafikkoyhdistyksen barometri: markkinat näyttävät synkiltä

Grafiska Företagenin (Graafisen alan yrittäjät) toimitusjohtaja Eva Glückman oli yksi Ruotsin Kartonkiyhdistyksen hiljattain pidetyn vuosikokouksen puhujista. Hän kertoi, mitä mieltä jäsenyritykset olivat taloussuhdanteista ja katsovatko he tulevaisuuteen positiivisin vai negatiivisin odotuksin.
Evax

Lääkepullojen valmistuksessa käytetään ensimmäistä kertaa biopohjaista PET-muovia

Suomalainen UPM Biochemicals on solminut kahden muun yrityksen kanssa kumppanuuden, jonka tavoitteena on tuottaa maailman ensimmäiset osittain puupohjaisesta PET-muovista valmistetut lääkepullot. Näin kertoi Nordisk Bioplastförening verkkosivuillaan.
upm-biopet-topp-2x