FuzeTea -pullot uusiomuovista

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-04-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Valtaosa Coca-Colan pakkauksista Suomessa on kokonaan tai osittain valmistettu kierrätetystä muovista. Nyt myös FuzeTea -pullot on valmistettu 100 % uusiomuovista.

Sinebrychoff lisää kierrätetyn muovin käyttöä Coca-Colan juomien pulloissa Suomessa, kun FuzeTea -jääteejuomien pakkauksena aletaan käyttää kokonaan kierrätetystä muovista valmistettuja pulloja. Sinebrychoff on vuodesta 2013 vähentänyt uuden muovin käyttöä ja on merkittävä kierrätetyn muovin käyttäjä Suomessa. Valtaosa Sinebrychoffin valikoimissa olevista Coca-Colan virvoitusjuomista ja vesistä pakataan joko kokonaan tai osittain kierrätetystä muovista valmistettuihin pulloihin.
Sinebrychoffin ja Coca Colan yhteinen strateginen tavoite on kehittää juomapakkauksia vastuullisesti ja pienentää niiden ympäristövaikutusta. Yksi tavoite on vähentää uuden muovin käyttöä juomapulloissa. Tavoitteen mukaisesti nyt myös FuzeTea -juomat on pakattu 100 % kierrätysmuovista valmistettuihin pulloihin, mikä vähentää uuden muovin valmistusta lähes 20 000 kiloa vuodessa.
Sinebrychoff on juomateollisuuden pitkäaikaisin kierrätetyn muovin käyttäjä Suomessa ja on jo vuodesta 2013 kehittänyt juomapakkauksia Suomessa lisäämällä kierrätetyn materiaalin käyttöä. Valtaosa Sinebrychoffin valikoimissa olevista Coca-Colan virvoitusjuomista ja vesistä on pakattu joko kokonaan tai osittain kierrätetystä muovista valmistettuihin pulloihin. Kaikissa Keravalla valmistettujen Coca-Cola-yhtiön juomien puolen litran pulloissa käytetään 50 % kierrätettyä muovia ja 1,5 litran pulloissa 25 %. Reilu vuosi sitten Bonaqua-vesissä otettiin käyttöön 100 % kierrätetystä muovista valmistetut puolen litran pullot.
FuzeTea-pullot tuntuvat ja näyttävät aivan samalta kuin kokonaan uudesta muovista valmistetut pullot. Kierrätysmuovista valmistetut pullot voi palauttaa muiden panttipullojen tavoin kauppaan, mistä ne kiertävät käytettäväksi uudelleen.
Kierrätysmuovin käyttö vähentää pullojen ympäristövaikutusta verrattuna kokonaan uudesta muovista valmistettuihin pulloihin. Mitä useampi pullo kierrätetään uusien pullojen materiaaliksi, sitä vähemmän tarvitaan öljyä uusien muovipullojen valmistamiseen. Kuten kaikella kierrätyksellä, myös kierrätetyn muovin käytöllä voidaan pienentää huomattavasti pullojen ilmastovaikutuksia.
Euroopan komissio pyrkii vauhdittamaan Euroopan siirtymistä kiertotalouteen. Siksi muovipakkauksia koskevassa direktiivissä on säädetty, että juomapakkauksissa on oltava 25 % kierrätettyä materiaalia vuoteen 2025 mennessä ja 30 % vuoteen 2030 mennessä.
Juomapakkauksien lisäksi Sinebrychoff on lisännyt kierrätetyn muovin käyttöä myös joidenkin juomiensa monipakkauksien kääreissä. Vuoden alusta alkaen yhtiö on valmistanut juomat Keravalla käyttäen pelkästään uusiutuvaa energiaa ja tavoitteena on, ettei juomien valmistuksesta enää aiheudu hiilidioksidipäästöjä. Tähän Sinebrychoff pyrkii pääsemään kevään aikana kompensoimalla jäljelle jääneet ilmastovaikutukset.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB