FuzeTea -pullot uusiomuovista

JULKAISTU: 27. huhtikuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Valtaosa Coca-Colan pakkauksista Suomessa on kokonaan tai osittain valmistettu kierrätetystä muovista. Nyt myös FuzeTea -pullot on valmistettu 100 % uusiomuovista.

Sinebrychoff lisää kierrätetyn muovin käyttöä Coca-Colan juomien pulloissa Suomessa, kun FuzeTea -jääteejuomien pakkauksena aletaan käyttää kokonaan kierrätetystä muovista valmistettuja pulloja. Sinebrychoff on vuodesta 2013 vähentänyt uuden muovin käyttöä ja on merkittävä kierrätetyn muovin käyttäjä Suomessa. Valtaosa Sinebrychoffin valikoimissa olevista Coca-Colan virvoitusjuomista ja vesistä pakataan joko kokonaan tai osittain kierrätetystä muovista valmistettuihin pulloihin.
Sinebrychoffin ja Coca Colan yhteinen strateginen tavoite on kehittää juomapakkauksia vastuullisesti ja pienentää niiden ympäristövaikutusta. Yksi tavoite on vähentää uuden muovin käyttöä juomapulloissa. Tavoitteen mukaisesti nyt myös FuzeTea -juomat on pakattu 100 % kierrätysmuovista valmistettuihin pulloihin, mikä vähentää uuden muovin valmistusta lähes 20 000 kiloa vuodessa.
Sinebrychoff on juomateollisuuden pitkäaikaisin kierrätetyn muovin käyttäjä Suomessa ja on jo vuodesta 2013 kehittänyt juomapakkauksia Suomessa lisäämällä kierrätetyn materiaalin käyttöä. Valtaosa Sinebrychoffin valikoimissa olevista Coca-Colan virvoitusjuomista ja vesistä on pakattu joko kokonaan tai osittain kierrätetystä muovista valmistettuihin pulloihin. Kaikissa Keravalla valmistettujen Coca-Cola-yhtiön juomien puolen litran pulloissa käytetään 50 % kierrätettyä muovia ja 1,5 litran pulloissa 25 %. Reilu vuosi sitten Bonaqua-vesissä otettiin käyttöön 100 % kierrätetystä muovista valmistetut puolen litran pullot.
FuzeTea-pullot tuntuvat ja näyttävät aivan samalta kuin kokonaan uudesta muovista valmistetut pullot. Kierrätysmuovista valmistetut pullot voi palauttaa muiden panttipullojen tavoin kauppaan, mistä ne kiertävät käytettäväksi uudelleen.
Kierrätysmuovin käyttö vähentää pullojen ympäristövaikutusta verrattuna kokonaan uudesta muovista valmistettuihin pulloihin. Mitä useampi pullo kierrätetään uusien pullojen materiaaliksi, sitä vähemmän tarvitaan öljyä uusien muovipullojen valmistamiseen. Kuten kaikella kierrätyksellä, myös kierrätetyn muovin käytöllä voidaan pienentää huomattavasti pullojen ilmastovaikutuksia.
Euroopan komissio pyrkii vauhdittamaan Euroopan siirtymistä kiertotalouteen. Siksi muovipakkauksia koskevassa direktiivissä on säädetty, että juomapakkauksissa on oltava 25 % kierrätettyä materiaalia vuoteen 2025 mennessä ja 30 % vuoteen 2030 mennessä.
Juomapakkauksien lisäksi Sinebrychoff on lisännyt kierrätetyn muovin käyttöä myös joidenkin juomiensa monipakkauksien kääreissä. Vuoden alusta alkaen yhtiö on valmistanut juomat Keravalla käyttäen pelkästään uusiutuvaa energiaa ja tavoitteena on, ettei juomien valmistuksesta enää aiheudu hiilidioksidipäästöjä. Tähän Sinebrychoff pyrkii pääsemään kevään aikana kompensoimalla jäljelle jääneet ilmastovaikutukset.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi