Kiertotaloutta tukevan startup-ohjelman osallistujat julkaistiin

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-10-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Yrityskiihdyttämö Food System 6 yhteistyössä Huhtamäen kanssa julkaisevat kiertotaloutta tukevan startup -ohjelman osallistujat. Ohjelmaan valittiin kahdeksan startup -yritystä, ja heille tarjotaan mentorointia, ohjausta sekä yhteensä 300 000 dollaria innovatiivisten kiertotalousratkaisujen kehittämiseen.

Vaikutuksen aikaansaamiseen keskittyvä yrityskiihdyttämö Food System 6 (FS6) on julkistanut kahdeksan uuteen kiertotaloutta tukevaan ohjelmaan eri puolilta maailmaa valittua alkuvaiheen yritystä. Ohjelma on yhteistyö Huhtamäen kanssa. Huhtamaki Circular Economy Startup Program by Food System 6 -ohjelman tarkoituksena on vauhdittaa kestävämmän tulevaisuuden puolesta työskentelevien nuorten ja lupaavien yritysten kehittymistä. Nämä yritykset tarjoavat innovatiivisia ratkaisuja esimerkiksi jätteiden kierrätykseen, vastuullisiin pakkausvaihtoehtoihin, uusien materiaalien kehittämiseen sekä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisiin tuotantomenetelmiin liittyen.

– Olemme innoissamme mahdollisuudesta työskennellä näiden muutosta ajavien yrittäjien kanssa. He auttavat ratkaisemaan kiireellisimpiä kiertotalouteen liittyviä haasteita – uusien materiaalien kehittämisestä jätehuoltoratkaisuihin ja yhteisötason kokonaisvaltaisiin kiertotalousprojekteihin. Nämä edelläkävijät tuovat esiin systeemilähtöisen kiertotalouden syvyyttä ja laajuutta, sanoo Food System 6:n toimitusjohtaja Caesaré Assad.

Huhtamäen kanssa solmitun yhteistyön avulla FS6 pystyy tarjoamaan ohjelmaan osallistuville yrityksille mentorointia ja ohjausta sekä auttaa niitä verkostoitumaan ja kehittämään ideoitaan edelleen  ja tekemään niistä skaalautuvia. Ohjelmaan valittujen kahdeksan yrityksen innovaatiot vaikuttavat seuraavilla osa-alueilla: kiertotalous, ihmisten terveys, elinvoimaiset maatilat, vastuulliset ekosysteemit ja oikeudenmukaisuus & reiluus.

Ohjelmaan valittiin seuraavat kahdeksan innovaatiota:

Aheza Iwacu – Kotitalousjätteiden muuttaminen arvokkaiksi resursseiksi keräämisen, kompostoinnin, kierrätyksen ja koulutuksen avulla Burundissa.
Andes Ag, Inc. – Mikrobien voiman hyödyntäminen kasvien sadon, typen talteenoton ja hiilen sitomisen lisäämiseksi.
Cooperative Food Empowerment Directive (CoFED) – Vähemmistöjä edustavien nuorten ruoka- ja maatalousosuuskuntayrittäjien tuki ja koulutus.
Matriark Foods – Ylijäämävihannesten kierrätys ruuaksi.
mobius – Orgaanisten jätteiden muuntaminen uusiutuviksi kemikaaleiksi ja biohajoaviksi materiaaleiksi.
Nafici Group Limited – Maatalousjätteen muuntaminen vähähiilisten, muovittomien pakkausten raaka-aineeksi EcoPulping-innovaatiolla
Rhizoform – Sienirihmastojen hyödyntäminen kasvipohjaisen vaihtoehdon kehittämisessä lämpöä eristäville vaahtomuovipakkauksille.
SoluBlue – Tuoreiden elintarvikkeiden säilyvyyttä pidentävien ja muovijätettä vähentävien biohajoavien merileväpakkausten kehittäminen.

– Ratkaistaksemme nykyiset haasteet ja rakentaaksemme tulevaisuuden kiertotaloutta meidän pitää investoida seuraavan sukupolven ratkaisujen kehittämiseen jo tunnistettujen ratkaisujen laajemman omaksumisen lisäksi. Huhtamaki Circular Economy Startup Program ja yhteistyö FS6:n kanssa mahdollistavat tämänkaltaisten innovatiivisten ratkaisujen etsimisen, kehittämisen ja toimittamisen. Odotan innolla, että pääsen oppimaan lisää näistä kahdeksasta valitusta yrityksestä ja heidän innovaatioistaan. Olen myös ylpeä, että Huhtamäki on mukana vauhdittamassa näiden uusien ratkaisujen kaupallistamista, sanoo Huhtamäen toimitusjohtaja Charles Héaulmé.

Ohjelmaan valittu joukko tulevaisuuden edelläkävijöitä saa mentorointia ja ohjausta, ja heidän kehittämiensä vastuullisten ja uusiutuvien ratkaisujen toteuttamista vauhditetaan yhteensä  300 000 dollarin lahjoituksella. Ohjelmaan kuuluu interaktiivisia online-tapaamisia tämän vuoden loka-marraskuussa ja se huipentuu virtuaalisesti järjestettävään syventävään jaksoon.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x