Flexolahti investoi tuotantolinjaan

JULKAISTU: 2. marraskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Flexolahti investoi ESKO CRYSTAL -fleksopainolaattojen valmistusteknologiaan. Uusi painettavien pakkausten laatua parantava teknologia toimii kaikilla fleksopainamisessa käytettävillä materiaaleilla.

– Pakkausten tuotannossa korostuvat vaatimukset sekä laadullisten että ympäristöystävällisten ratkaisujen löytämiseen. Investointimme ESKO CRYSTAL- fleksopainolaattojen valmistusteknologiaan vastaa alan haasteisiin, kertoo Flexolahti Oy:n toimitusjohtaja Kai Tornikoski.

Investointi koostuu kuvalaattatulostimesta, UV-LED -tasovalottimesta sekä ohjelmistoista, joilla vakioidaan ja automatisoidaan laatanvalmistusprosessi painokoneen profiloinnista töiden painatukseen. Kansainväliset laattamateriaalitoimittajat ovat tuoneet markkinoille Crystal-teknologiaan optimoituja laattatyyppejä. Kaikki prosessissa käytettävät laattatyypit on sertifioitu. Tämä luo pohjan paremmalle laadun hallinnalle läpi koko tuotantoketjun.

Uusi kuvalaattatulostin ja siihen integroitu UV-LED -tasovalotin yhdessä tuovat etuja painolaatan laatuun ja painamiseen. Laatalla olevien elementtien korkeustoleranssit putoavat alle puoleen nykyisestä ja tämä mahdollistaa erilaisten elementtien selvästi paremman korkeushallinnan. Teknologia parantaa laatan toimintaa koko sävyalueella ja erityisesti painatusten häiveissä, mikä todettiin myös laajoissa testipainatuksissa suomalaisten painotalojen kanssa.

Ohjelmistojen, uusimman laserteknologian sekä UV-LED -tasovalottimen avulla painolaatta on lähes identtinen tulostettiinpa se tänään tai vuoden päästä. Tämä takaa vakaamman värinhallinnan koko sävyalueella myös laattauusinnoissa ja muutostöissä. Edellytykset brändivärien toteuttamiselle nelivärisarjalla tai EGP-tekniikalla ovat uuden teknologian ansiosta entistä paremmat.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi