Flexolahti investoi tuotantolinjaan

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-11-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Flexolahti investoi ESKO CRYSTAL -fleksopainolaattojen valmistusteknologiaan. Uusi painettavien pakkausten laatua parantava teknologia toimii kaikilla fleksopainamisessa käytettävillä materiaaleilla.

– Pakkausten tuotannossa korostuvat vaatimukset sekä laadullisten että ympäristöystävällisten ratkaisujen löytämiseen. Investointimme ESKO CRYSTAL- fleksopainolaattojen valmistusteknologiaan vastaa alan haasteisiin, kertoo Flexolahti Oy:n toimitusjohtaja Kai Tornikoski.

Investointi koostuu kuvalaattatulostimesta, UV-LED -tasovalottimesta sekä ohjelmistoista, joilla vakioidaan ja automatisoidaan laatanvalmistusprosessi painokoneen profiloinnista töiden painatukseen. Kansainväliset laattamateriaalitoimittajat ovat tuoneet markkinoille Crystal-teknologiaan optimoituja laattatyyppejä. Kaikki prosessissa käytettävät laattatyypit on sertifioitu. Tämä luo pohjan paremmalle laadun hallinnalle läpi koko tuotantoketjun.

Uusi kuvalaattatulostin ja siihen integroitu UV-LED -tasovalotin yhdessä tuovat etuja painolaatan laatuun ja painamiseen. Laatalla olevien elementtien korkeustoleranssit putoavat alle puoleen nykyisestä ja tämä mahdollistaa erilaisten elementtien selvästi paremman korkeushallinnan. Teknologia parantaa laatan toimintaa koko sävyalueella ja erityisesti painatusten häiveissä, mikä todettiin myös laajoissa testipainatuksissa suomalaisten painotalojen kanssa.

Ohjelmistojen, uusimman laserteknologian sekä UV-LED -tasovalottimen avulla painolaatta on lähes identtinen tulostettiinpa se tänään tai vuoden päästä. Tämä takaa vakaamman värinhallinnan koko sävyalueella myös laattauusinnoissa ja muutostöissä. Edellytykset brändivärien toteuttamiselle nelivärisarjalla tai EGP-tekniikalla ovat uuden teknologian ansiosta entistä paremmat.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x