Finnvacum laajentaa toimintaa Ruotsissa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-11-13
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Elintarviketeollisuudelle pakkauskoneita toimittava suomalainen Finnvacum Oy laajentaa toimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla ja pyrkii alan suurimpien joukkoon.

Suomalaisyhtiön tytäryhtiö Finnvacum Sverige AB on jo monia vuosia toimittanut pakkauskoneita, pakkaustarvikkeita ja huoltopalveluja Ruotsin elintarviketeollisuudelle. Nyt toiminta laajenee, kun yritys osti marraskuussa Sundsvallissa toimivan Lars Norin AB -yhtiön liiketoiminnan.

Lars Norin on toiminut pitkään pakkauskoneiden toimittajana elintarviketeollisuudelle. Nyt Finnvacum perustaa Sundsvalliin myyntikonttorin, jonka myynnistä vastaa Patrik Norin.

”Liiketoimintakaupan ja myyntikonttorin avulla jatkamme matkaamme kohti yhdeksi pakkauskoneiden suurimmista toimittajista Ruotsin elintarviketeollisuudelle”, sanoo Joakim Petersén, Finnvacumin varatoimitusjohtaja.

Finnvacum ja sitä edeltänyt yhtiö Suomen Union ovat vuodesta 1965 toimineet Suomessa elintarviketeollisuuden toimittajana ja luoneet pitkäaikaiset suhteet moniin elintarvikkeiden pakkausteknologian johtaviin maailmanmerkkeihin ja laitetoimittajiin.

Viime vuonna Finnvacum fuusioi leipomoalan koneita toimittavan Bamach Oy:n emoyhtiöön. Bamachin yritysnimi säilyi markkinointinimenä leipomoalan tuotteille.

Tämän vuoden alussa PM DIGI Oy sulautui Finnvacum Oy Ab:hen. PM Digi tuotemerkki säilyi erillisenä tavaramerkkinä. PM Digi on tuonut maahan punnitus-, pakkaus- ja merkintälaitteita.

Finnvacum Oy:n liikevaihto oli 15,9 miljoonaa euroa tammikuussa 2017 päättyneellä tilikaudella. Henkilökunnan määrä oli 38.

Tavoitteemme on olla yksi suurimmista elintarvikealan pakkauslaitteiden toimittajista, sanoo Joakim Petersén.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce