Fazerin kauravälipalat uusiin kartonkipikareihin

JULKAISTU: 2020-06-16
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Toukokuusta lähtien Fazerin Aito- ja Yosa-kauravälipaloja on pakattu kartonkipikariin, joka sisältää yli puolet aiempaa vähemmän muovia. Pakkausuudistus on osa Fazerin vastuullisuustoimintaa, jota ohjaavat päätavoitteet vuodelle 2030. Näihin tavoitteisiin kuuluu muun muassa päästöjen vähentäminen 50 prosentilla. Fazer haluaa vähentää muovin käyttöä pakkauksissaan ja ottaa asteittain käyttöön uusiutuvat ja kierrätettävät pakkaukset.

– Vastuullisuus on ollut kaurapohjaisen Aito-tuoteperheen ytimessä aivan alusta asti. Fazer Aito- ja Fazer Yosa -tuotteet valmistetaan biokaasun voimalla, ja meille on tärkeää, että myös pakkaus on mahdollisimman ekologinen, sanoo Fazerin brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio.

Kauravälipalojen pakkauksista muovia saatiin vähennettyä käyttämällä Stora Enson Cupforma Natura -kartonkia. Osa Fazer Aito -kauravälipaloista on saatavilla myös litran kartonkitölkeissä, jotka on valmistettu Stora Enson nestepakkauskartongista.

– Asiakkaat ovat ottaneet uudet, entistä vastuullisemmat pakkaukset tyytyväisinä vastaan. Myös kuluttajilta olemme saaneet hyvää palautetta muovin määrän vähentämisestä. Uudet pikarit ovat helpompia kuluttajille, sillä ne on aiempaa helpompi kierrättää: koko pikaripakkauksen voi lajitella kartonginkeräykseen ja alumiinikannen metallijätteeseen, Susanna Kallio kertoo.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka