Fazerin kauravälipalat uusiin kartonkipikareihin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-06-16
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Toukokuusta lähtien Fazerin Aito- ja Yosa-kauravälipaloja on pakattu kartonkipikariin, joka sisältää yli puolet aiempaa vähemmän muovia. Pakkausuudistus on osa Fazerin vastuullisuustoimintaa, jota ohjaavat päätavoitteet vuodelle 2030. Näihin tavoitteisiin kuuluu muun muassa päästöjen vähentäminen 50 prosentilla. Fazer haluaa vähentää muovin käyttöä pakkauksissaan ja ottaa asteittain käyttöön uusiutuvat ja kierrätettävät pakkaukset.

– Vastuullisuus on ollut kaurapohjaisen Aito-tuoteperheen ytimessä aivan alusta asti. Fazer Aito- ja Fazer Yosa -tuotteet valmistetaan biokaasun voimalla, ja meille on tärkeää, että myös pakkaus on mahdollisimman ekologinen, sanoo Fazerin brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio.

Kauravälipalojen pakkauksista muovia saatiin vähennettyä käyttämällä Stora Enson Cupforma Natura -kartonkia. Osa Fazer Aito -kauravälipaloista on saatavilla myös litran kartonkitölkeissä, jotka on valmistettu Stora Enson nestepakkauskartongista.

– Asiakkaat ovat ottaneet uudet, entistä vastuullisemmat pakkaukset tyytyväisinä vastaan. Myös kuluttajilta olemme saaneet hyvää palautetta muovin määrän vähentämisestä. Uudet pikarit ovat helpompia kuluttajille, sillä ne on aiempaa helpompi kierrättää: koko pikaripakkauksen voi lajitella kartonginkeräykseen ja alumiinikannen metallijätteeseen, Susanna Kallio kertoo.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB