Fazerin ja Trensums Food AB:n välinen yrityskauppa toteutuu

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-03-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Fazer-konserni saattaa loppuun ruotsalaisen ruokayhtiö Trensums Food AB:n hankinnan. Ruotsin kilpailuvirasto on hyväksynyt yritysoston. Trensums Food on yksi Euroopan johtavista kasvipohjaisten juomien valmistajista. Yrityksen strateginen fokus on kaurajuomissa. Hankinta on jälleen yksi edistysaskel Fazerin kasvustrategiassa ja tavoitteessa tulla yhdeksi Pohjois-Euroopan maidottomien ja kasvipohjaisten elintarvikemarkkinoiden johtavista toimijoista.

Kaurajuomien kysyntä jatkaa maailmanlaajuista kasvuaan tuotteiden hyvän maun ja alhaisten ympäristövaikutusten vuoksi. Mittavan valmistuskapasiteettinsa, tehokkaiden toimintojensa ja modernin tuotantolaitoksen ansiosta Trensums Food on asemoitunut erinomaisesti vastaamaan kaurajuomien kasvavaan kysyntään. Trensums Food on kasvuyhtiö, joka on investoinut jatkuvasti kaurajuomatuotantonsa kapasiteettiin kasvavan kysynnän perusteella.

Fazer-konserni ostaa Trensums Food AB:n 100 prosenttisesti. Kaikki Trensums Foodin nykyiset työntekijät jatkavat Fazer-konsernin työntekijöinä. Yrityksestä tulee osa Fazer Lifestyle Foods -liiketoiminta-aluetta, joka keskittyy kaurapohjaisiin maidottomiin tuotteisiin, aamiaistuotteisiin, hedelmäpohjaisiin välipaloihin, kasvipohjaisiin aterioihin sekä ruokateknologiaan.

Fazer näkee pohjoismaisen kauran kasvumahdollisuudet suurina

Fazer on investoinut viimeisen kolmen vuoden aikana kotimarkkinoihinsa yhteensä noin 200 miljoonaa euroa. Suurin osa investoinneista on kohdennettu kauraliiketoiminnan kehittämiseen. Ravitsevaa ja vastuullisesti tuotettua pohjoismaista kauraa pidetään maailman parhaana ainutlaatuisten kasvuolosuhteiden vuoksi.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB