Fazer harkitsee kaurajuomatuotteidensa valmistuksen siirtämistä Korialta Tingsrydin tehtaalleen Ruotsiin. Tingsrydin tehdas keskittyisi tulevaisuudessa kaurajuomien ja Korian tehdas gurttien valmistamiseen. Tästä johtuen Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 vakituisen työsuhteen päättymiseen Suomessa.
Viimeisen vuoden aikana kasvipohjaisten juomien kulutuksen kasvu on hidastunut Pohjoismaissa. Kuluttajat ovat aiempaa hintatietoisempia ja markkinasta on tullut yhä kampanjavetoisempi, kerrotaan Fazerin tiedotteessa.
Siksi Fazer harkitsee kaurajuomatuotteidensa valmistuksen siirtämistä Korialta Tingsrydin tehtaalleen. Tingsrydin tehdas keskittyisi tulevaisuudessa kaurajuomien ja Korian tehdas gurttien valmistamiseen. Yhtiön tavoitteena on alkaa valmistaa gurtteja tulevina vuosina myös vientimarkkinoille.
Viimeaikaisesta kasvun hidastumisesta huolimatta kasvipohjaisten tuotteiden kulutuksen ennustetaan kasvavan tulevina vuosina. Mikäli suunnitelmat toteutuvat, Fazer Aito -kaurajuomien ja ruuanlaittotuotteiden valmistus siirtyy asteittain Tingsrydin tehtaalle tulevan vuoden aikana, ja valmistuksen arvioidaan loppuvan Korialla syksyyn 2024 mennessä.