Etikettipainamisen vaatimustaso nousussa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-03-08
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Etikettipainamisen globaalit trendit näyttävät nostavan etikettituotteiden ja niiden valmistustekniikan vaatimustasoa. Smithers Piran uusi tutkimus nostaa esiin kuusi trendiä, jotka muuttavat markkinoiden dynamiikkaa lähivuosina.

Tutkimuksen mukaan etikettipainamisen markkinat ovat kasvaneet tasaisesti ja niiden arvo oli noin 37 miljardia dollaria vuonna 2017. Kasvu tulisi jatkumaan 4,1 %:n vuosikeskiarvolla vuoteen 2022 asti. Suurimmat markkinat ovat Aasiassa, jossa kasvu on ollut keskimäärin 8 % vuodessa viiden viimeisen vuoden aikana.

Smithers Piran tutkimus ”The Future of Label Printing to 2022” tunnistaa yhdeksi keskeiseksi trendiksi etikettien keventymisen. Pakkausten käyttäjät ja teollisuus siirtyvät koko ajan käyttämään yhä ohuempia pakkausmateriaaleja. Etiketeissä tämä näkyy entistä pienempinä etikettikokoina tai ohuempina materiaaleina.

Painon vähentäminen liittyy pakkausten ympäristövaikutusten vähentämiseen. Kierrätettävyys on vahva trendi. Etiketeillä on siinä melko pieni merkitys, mutta esimerkiksi PET-pulloille kehitetään etikettimateriaaleja, jotka helpottavat niiden kierrätysprosessia.

Tuotannossa selvä trendi on automaation lisääntyminen vastauksena lyhyempiin sarjoihin, lyhentyneisiin toimitusaikoihin ja joustavuuden tarpeeseen. Automaatiota pystytään parantamaan tuotannon ohjausjärjestelmillä ja uudella tekniikalla. Yksi vastaus tähän ja trendi on digitaalisen painotekniikan käyttöönotto tuotannon joustavuuden lisäämiseksi.

Smithers Piran mukaan yksi trendi on premium-tuotteiden lisääntyminen. Erikoistehosteiden avulla voidaan parantaa tuotteen laatumielikuvaa. Myös erikoisemmat materiaalit voivat tulla kysymykseen.

Väärentämisen estoratkaisut ovat hyvin tärkeitä lääketeollisuudella, mutta turvaominaisuuksia käytetään yhä enemmän myös muiden tuotteiden pakkauksissa ja etiketeissä. Alkoholijuomien valmistajat ovat olleet aktiivisesti kehittämässä älyetikettejä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox