Etikettipainajat laajentavat tuotevalikoimiaan

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-02-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Eurooppalaiset etikettipainajat pyrkivät FINAT-Radar-selvityksen mukaan voimakkaasti laajentamaan tuotevalikoimaansa, joka on perustunut pääasiassa itseliimautuviin etiketteihin.

Trendinä on FINAT-järjestön selvityksen mukaan sleevereiden, joustopakkausten ja in-mould-etikettien lisääminen tarjontaan. Lisäyksillä pyritään palvelemaan asiakkaita paremmin ja saamaan uutta liiketoimintaa.

Uusimman FINAT-Radar-selvityksen mukaan brändien omistajat odottavat tänä vuonna käyttävänsä 5 % enemmän digitaalisesti tuotettuja etikettejä kuin viime vuonna. Tämä heijastaa markkinoiden trendiä kohti pienempiä just-in-time toimituseriä, lisääntyviä versiointeja ja personoinnin lisääntymistä.

FINATin puheenjohtaja Thomas Hagmaier sanoo brändinomistajien odottavat etikettien kysynnän kasvavan yli 3 % vuonna 2017. Toimitukset hankitaan pääasiassa Länsi-Euroopasta, mutta Itä-Euroopan ja muiden alueiden osuuden odotetaan kasvavan.

Etikettijätteen kierrättämisessä näyttää selvityksen mukaan olevan kehittämisen varaa. Lähes 50 % etikettien loppukäyttäjistä sanoo olevansa tyytymätön kierrätysmahdollisuuksiin ja 66 % heistä ei nyt osallistu kierrätykseen. Kierrätystä vaikeuttaa se, että etikettien valmistus ja käyttö tapahtuvat yleensä eri paikoissa, ja kierrättäminen on monimutkaista.

FINAT-Radar-selvityksiä tehdään kahdesti vuodessa. Selvitykset tuottaa markkinatutkimusyhtiö LPC. Juuri julkaistu kuudes selvitys keskittyy erityisesti etikettien loppukäyttäjien näkemyksiin. Alan markkinoiden tilannetta käsitellään myös FINAT FINAT European Label Forum -tilaisuudessa Berliinissä 7.-9.6.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli