Etikettimarkkinoiden kasvu jatkuu vahvana

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-03-30
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Etikettien kysyntä pakkaustarkoituksiin kasvaa maailmassa vahvasti seuraavan viiden vuoden aikana Smithers Piran uuden tutkimuksen mukaan. Markkinoiden arvon ennustetaan kasvavan keskimäärin 5,4 % vuodesta 2016 vuoteen 2021. Yksi vahvoista trendeistä on no-label ulkoasun yleistyminen.

Etikettien markkinoiden arvo tulee tutkimuksen mukaa nousemaan 44,8 miljardiin dollariin vuonna 2021. Etikettien pohjamateriaalien markkinat kasvavat hieman hitaammin, keskimäärin 4,6 % vuodessa seuraavan viiden vuoden aikana.

Kasvua ylläpitävät globaalit trendit, kuten valmisruuan kasvava kysyntä ja suurten kauppaketjujen vahvistuminen. Brändin omistajat haluavat vähentää toimittajiensa määrää ja lisätä tuotteidensa ympäristöystävällisyyttä. Etiketit ovat suhteellisen edullinen tapa varioida pakkauksia ja tyydyttää kasvavan säätelyn vaatimukset pakkausmerkinnöistä.

Yksi tutkimuksessa havaituista vahvoista trendeistä on no-label ulkoasun yleistyminen. Se tarkoittaa läpinäkyvien muovisten etikettien käyttämistä lasisissa juomapulloissa ja muovipulloissa sekä kosmetiikan ja terveydenhoidon tuotteissa.

Tutkimuksessa ennustetaan itsekiinnittyvien etikettien säilyttävän hallitsevan markkina-asemansa. Nyt niiden osuus käytettyjen etikettien määrästä on 44,4 % ja arvosta 63,3 %. Märkäliimatut etiketit ovat toiseksi suurin tuotekategoria. Niiden osuus määrästä on 35,6 % ja arvosta 22,6 %. Näiden etikettien kasvu jatkuu tasaisena. Sleevereiden osuus markkinoista on vielä suhteellisen pieni, mutta niiden kasvu on keskimääräistä nopeampaa.

Smithers Piran tutkimus ”The Future of Labels and Release Liners to 2021” tarkastelee myös eri painomenetelmien ja pohjamateriaalien markkinoiden kehitystä lähivuosina.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak