Ensimmäinen versio CocaColan paperipullosta julkaistiin

JULKAISTU: 2020-10-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Yrityksen tavoitteena on kehittää kokonaan paperista valmistettu pullo, joka toimii juomien pakkaamiseen ja pitää juomat hyvinä. Nyt julkistetun version suljentamekanismissa ja sisäpinnassa on muovia. 

CocaCola pyrkii keräämään takaisin ja kierrättämään yhden juomapakkauksen jokaista myytyä pulloa tai tölkkiä kohden vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi yritys vähentää neitseellisten materiaalien käyttöä pakkauksissa ja käyttää vain kierrätettäviä pakkausmateriaaleja.

Tavoitteeseen pääsemiseksi yritys panostaa ja investoi innovaatioihin, tutkimukseen ja kumppanuuksiin ja yhteistyöhön. Esimerkki yhteistyöstä on paperipullo, jota on tutkittu ja kehitetty yhdessä Pabocon ja kolmen muun Pabocon pioneeriyhteisöön kuuluvan yrityksen kanssa.

− Tavoitteenamme on kehittää paperipullo, jota voidaan kierrättää kuten mitä tahansa muuta paperia. Nyt käsissämme olevat prototyyppi on ensimmäinen askel kohti tätä tavoitetta. Paperipullo avaa aivan uudenlaiset mahdollisuudet juomien pakkaamiselle ja olemme vakuuttuneita siitä, että paperisilla juomapakkauksilla on paikkansa tulevaisuudessa, sanoo projektin parissa työskentelevä Coca-Colan EMEA-alueen pakkausinnovaatiopäällikkö Stijn Franssen.

Ensimmäisessä paperipulloversiossa on edelleen muovia.

− Tämä ensimmäisen sukupolven paperipullon prototyyppi koostuu paperikuoresta, joka suljetaan muoviosan avulla ja pakkauksen sisällä on ohut muovinen pinnoite. Käyttämämme muovi on valmistettu 100 % kierrätetystä muovista, joka voidaan kierrättää uudelleen käytön jälkeen. Visiomme on luoda paperipullo, joka voidaan kierrättää kokonaan kuten mikä tahansa paperi. Seuraava askel on löytää ratkaisu pullolle ilman muovista vuorausta, Stijn sanoo.

Perusteellinen testaus meneillään

Kuten muidenkin juomapakkausten on myös tulevaisuuden paperipullon täytettävä elintarvikepakkauksilta edellytettävät korkeat turvallisuus- ja laatustandardit. Pulloa testataankin laboratoriossa kattavasti, esimerkiksi sen vahvuutta, suojaavaisuusominaisuuksia ja toimivuutta jääkaapissa tutkitaan.

− Pohdimme myös sitä, miten kuluttajat suhtautuvat paperipulloon. On otettava huomioon sellaiset kuluttajille tärkeät tekijät kuten missä tällaisia pakkauksia voidaan myydä ja miten niitä voidaan kierrättää käytön jälkeen. Pulloa on tutkittava ja arvioitava jokaisesta näkökulmasta sen varmistamiseksi, että teemme pullosta parhaan mahdollisen, Stijn sanoo.

Hän on optimistinen siitä, että teknologiset ratkaisut auttavat kehittämään pullon, joka on kierrätettävissä paperina. Tällainen ratkaisu voisi olla osa Coca-Colan pakkaus- ja tuotevalikoimaa ja sitä voitaisiin käyttää monenlaisten juomien pakkaamiseen.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)