Ensimmäinen täysin kierrätettävä kutistepussi lihalle ja juustolle

JULKAISTU: 2020-12-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Amcor on lanseerannut ensimmäisen kutistepussin, joka ei sisällä PVDC:tä ja joka voidaan käytön jälkeen kierrättää PE-muovin kierrätyksessä. Eco-Tite R -kutistepussia voidaan käyttää tuoreen lihan ja joidenkin juustojen pakkaamiseen. Sillä voidaan parantaa elintarviketurvallisuutta, vähentää ruokahävikkiä sekä pidentää tuotteiden säilyvyysaikaa.

– Tiimimme on onnistunut kehittämään korkean suorituskyvyn kutistepussin, joka on kierrätettävä ja samalla varmistaa tuoteturvallisuuden. Tämä on suuri edistysaskel ja esimerkki siitä, että ongelmamateriaalien poistaminen pakkauksista on mahdollista, toteaa Amcorin liha- ja tuoretuotteista vastaava markkinointipäällikkö Rosalia Rosalinova.

Amcor Eco-Tite R on monikerroksinen mono-PE-materiaali, jonka tehokkaat happi- ja höyrybarrieerit toimivat myös kosteissa ympäristöissä. Se tarjoaa vaihtoehdon PVDC-pakkauksille, joita ei pystytä kierrättämään mekaanisessa tai kemiallisessa kierrätyksessä.

Kuluttajat voivat jo nyt kierrättää pussin niissä maissa, joissa on käytössä sopiva kierrätysjärjestelmä, mukaan lukien Saksa, Ranska, Italia, Alankomaat, Norja, Itävalta ja Espanja. Uuden kutistuspussin kierrätettävyys kasvaa infrastruktuurin kehittyessä muissa maissa. Uusi tuote on osa Amcorin laajempaa sitoutumista kehittää kaikki pakkauksensa kierrätettäviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2025 mennessä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)

Food 2.0 -hanke kehittää tulevaisuuden ruokajärjestelmää

Valio käynnistää Business Finlandin veturirahoituksella Food 2.0 -hankkeen, jossa kehitetään tulevaisuuden ruokajärjestelmää ja edistetään ruokaviennin kilpailukykyä.
8f0f0ef91d0f260f_800x800ar