Ensimmäinen täysin kierrätettävä kutistepussi lihalle ja juustolle

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-12-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Amcor on lanseerannut ensimmäisen kutistepussin, joka ei sisällä PVDC:tä ja joka voidaan käytön jälkeen kierrättää PE-muovin kierrätyksessä. Eco-Tite R -kutistepussia voidaan käyttää tuoreen lihan ja joidenkin juustojen pakkaamiseen. Sillä voidaan parantaa elintarviketurvallisuutta, vähentää ruokahävikkiä sekä pidentää tuotteiden säilyvyysaikaa.

– Tiimimme on onnistunut kehittämään korkean suorituskyvyn kutistepussin, joka on kierrätettävä ja samalla varmistaa tuoteturvallisuuden. Tämä on suuri edistysaskel ja esimerkki siitä, että ongelmamateriaalien poistaminen pakkauksista on mahdollista, toteaa Amcorin liha- ja tuoretuotteista vastaava markkinointipäällikkö Rosalia Rosalinova.

Amcor Eco-Tite R on monikerroksinen mono-PE-materiaali, jonka tehokkaat happi- ja höyrybarrieerit toimivat myös kosteissa ympäristöissä. Se tarjoaa vaihtoehdon PVDC-pakkauksille, joita ei pystytä kierrättämään mekaanisessa tai kemiallisessa kierrätyksessä.

Kuluttajat voivat jo nyt kierrättää pussin niissä maissa, joissa on käytössä sopiva kierrätysjärjestelmä, mukaan lukien Saksa, Ranska, Italia, Alankomaat, Norja, Itävalta ja Espanja. Uuden kutistuspussin kierrätettävyys kasvaa infrastruktuurin kehittyessä muissa maissa. Uusi tuote on osa Amcorin laajempaa sitoutumista kehittää kaikki pakkauksensa kierrätettäviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2025 mennessä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x