Ensiapupakkaukset syynissä

JULKAISTU: 16. huhtikuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pakkaus-lehden toimitus tarkasteli erilaisia ensiapupakkauksia ja tutki, mitä ne ovat syöneet. Hintahaarukaksi valikoitui 10–20 euroa: helposti mukana kuljetettavat peruspakkaukset, joilla pitäisi hoitua pienten tapaturmien ensihoito. Pakkausten sisällöissä oli yllättävän paljon eroja.

Testiin valittiin kahdeksan perusensiapupakkausta, joista ainoastaan yksi oli väritykseltään suositusten mukaisesti vihreä-valkoinen. Mukaan saatiin myös yksi musta sekä yksi valkoinen taskuensiapu.

Pakkausten sisältöjä tutkittaessa kävi ilmi, ettei hinta aina korreloi sisällön kanssa. Joissain pakkauksissa oli mukana vain pienien haavojen ja nirhaumien hoitoon soveltuvia tarvikkeita, kun taas toiset pakkaukset oli varustettu saksin, avaruuspeittein ja taskulampuin. On tietenkin huomioitava, että jokainen pakkaus on suunniteltu tiettyä käyttötarkoitusta varten, mikä selittää ainakin osin erilaiset sisällöt.

Lähes jokainen ensiapupakkaus oli suunniteltu niin, että se avautuu kahteen osaan kuten lentolaukku, ja kummallakin puoliskolla on omat tarvikkeensa. Hyvin harvassa pakkauksessa oli kuitenkaan eritelty, mitä mistäkin lokerosta löytyy. Tässä saattaisi olla tuotekehityksen paikka.

Lue Pakkaus-lehden 2/2021 juttu Pakkausyhdistyksen sivuilla.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)