Emballator testaa vesiliukoista muovimateriaalia

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-09-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Muovijätteen vähentämiseen tähdätään nyt monissa yrityksissä. Emballator Innovation Center testaa parhaillaan vesiliukoista muovimateriaalia, joka voisi osaltaan vastata maailman muovijätteen vähennystavoitteisiin. PVOH-pohjainen muovi ei ole uusi keksintö, vaan sitä on käytetty aiemmin muun muassa konetiskitablettien ja -kapselien kuorimateriaalina.

– Monilla luonnossa esiintyvillä mikro-organismeilla on kyky heikentää PVOH:ta, kun se päätyy maaperään, mereen tai jäteveteen. Jäljelle ei jää haitallisia jäämiä, kuten mikromuovia, vaan ainoastaan hiilidioksidia, vettä ja biomassaa, kertoo Emballator Innovation Centerin materiaaliasiantuntija Christian Olsson.

Vesiliukoisesta materiaalista valmistettu pakkaus on suunniteltu välttämään ympäristön roskaantumista. Ensimmäinen ruiskuvalettu pakkaus on vetoisuudeltaan 60 millilitraa, ja vedellä täytettynä se liukenee jääkaappilämpötilassa yhden yön aikana.

– Materiaalilla on hyvät barrieeriominaisuudet ja se hajoaa matalissa lämpötiloissa, joten pääasiallinen käyttökohde ovat kuivat elintarvikkeet. Esimerkiksi mausteet säilyvät tämänkaltaisessa pakkauksessa kuivina ja käyttökelpoisina, sanoo Emballator Innovation Centerin innovaatiopäällikkö Mats Jeppsson.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox