Elintarviketeollisuus tutuksi nuorille

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2022-02-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pitkien perinteiden Maistuva päivä -tapahtuma on tutustuttanut aiemmin yläkoululaisia elintarviketeollisuuteen yritysvierailuiden muodossa. Poikkeusajan myötä Maistuva päivä muuntautui alaa esitteleväksi digitaaliseksi ohjelmapaketiksi, joka on julkaistu ETL:n verkkosivuilla. Materiaalit on suunniteltu yläasteen opetuksessa hyödynnettäväksi.

– Vaikka paikan päällä tapahtuvat vierailut ovatkin ainutlaatuisia, olemme iloisia, että elintarvikeyritykset voivat avata ovensa virtuaalisesti jokaiselle Suomen yläkoululuokalle, paikkakuntaa ja aikaa katsomatta, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Mikko Käkelä sanoo.

Maistuvan päivän ohjelmapakettiin kuuluu muun muassa mobiilitesti, jolla nuori voi leikkimielisesti selvittää, mikä elintarvikealan osaaja hänestä voisi tulla tulevaisuudessa. Lisäksi yläkoululaiset pääsevät seuraamaan yhdeksän elintarvikeyrityksen ammattilaisen työtä videon muodossa. Videota juontaa TikTok-ruokavideoistaan tunnettu vaikuttaja Jasmin Ngo.

– Haluamme kertoa nuorille elintarviketeollisuuden monipuolisista ja innostavista työmahdollisuuksista. Alan yritykset tarjoavat laajasti työtehtäviä, joihin voi päätyä lukuisia eri koulutus- ja urapolkuja pitkin. Osaajia tarvitaan kaikilta koulutusasteilta ja eri oppiaineista, muistuttaa Käkelä.

Elintarvikealalla osaajille riittää töitä nyt ja tulevaisuudessa, sillä ruokaa tarvitaan aina. Töitä on tarjolla lähes kaikkialla Suomessa, sillä elintarvikeyrityksiä toimii jokaisessa maakunnassamme, ja yhteensä niitä on lähes 1 800.

Maistuvan päivän innostavat esimerkit muistuttavat myös siitä, että elintarviketeollisuus on kasvava ja trendikäs tulevaisuuden ala.

– Elintarvikealan osaajat ovat aina muutosten aallonharjalla, sillä ruoka ja sen tuotanto kehittyvät jatkuvasti. Yrityksissä luodaan innovaatioita ja tehdään tutkimusta parempien tuotteiden ja paremman maailman puolesta. Elintarviketeollisuus on nappivalinta työn merkityksellisyyttä etsivälle, Käkelä painottaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB