Elintarviketeollisuus tutuksi nuorille

JULKAISTU: 2. helmikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pitkien perinteiden Maistuva päivä -tapahtuma on tutustuttanut aiemmin yläkoululaisia elintarviketeollisuuteen yritysvierailuiden muodossa. Poikkeusajan myötä Maistuva päivä muuntautui alaa esitteleväksi digitaaliseksi ohjelmapaketiksi, joka on julkaistu ETL:n verkkosivuilla. Materiaalit on suunniteltu yläasteen opetuksessa hyödynnettäväksi.

– Vaikka paikan päällä tapahtuvat vierailut ovatkin ainutlaatuisia, olemme iloisia, että elintarvikeyritykset voivat avata ovensa virtuaalisesti jokaiselle Suomen yläkoululuokalle, paikkakuntaa ja aikaa katsomatta, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Mikko Käkelä sanoo.

Maistuvan päivän ohjelmapakettiin kuuluu muun muassa mobiilitesti, jolla nuori voi leikkimielisesti selvittää, mikä elintarvikealan osaaja hänestä voisi tulla tulevaisuudessa. Lisäksi yläkoululaiset pääsevät seuraamaan yhdeksän elintarvikeyrityksen ammattilaisen työtä videon muodossa. Videota juontaa TikTok-ruokavideoistaan tunnettu vaikuttaja Jasmin Ngo.

– Haluamme kertoa nuorille elintarviketeollisuuden monipuolisista ja innostavista työmahdollisuuksista. Alan yritykset tarjoavat laajasti työtehtäviä, joihin voi päätyä lukuisia eri koulutus- ja urapolkuja pitkin. Osaajia tarvitaan kaikilta koulutusasteilta ja eri oppiaineista, muistuttaa Käkelä.

Elintarvikealalla osaajille riittää töitä nyt ja tulevaisuudessa, sillä ruokaa tarvitaan aina. Töitä on tarjolla lähes kaikkialla Suomessa, sillä elintarvikeyrityksiä toimii jokaisessa maakunnassamme, ja yhteensä niitä on lähes 1 800.

Maistuvan päivän innostavat esimerkit muistuttavat myös siitä, että elintarviketeollisuus on kasvava ja trendikäs tulevaisuuden ala.

– Elintarvikealan osaajat ovat aina muutosten aallonharjalla, sillä ruoka ja sen tuotanto kehittyvät jatkuvasti. Yrityksissä luodaan innovaatioita ja tehdään tutkimusta parempien tuotteiden ja paremman maailman puolesta. Elintarviketeollisuus on nappivalinta työn merkityksellisyyttä etsivälle, Käkelä painottaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi