Elintarvikepäivät antaa eväitä tulevaisuuteen

JULKAISTU: 29. tammikuun 2018
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Elintarvikeala kasvaa ja muuttuu. Elintarvikepäivässä 2018 uppoudutaan alan ajankohtaisimpiin aiheisiin huipputason puheenvuorojen ja asiantuntijoiden johdolla.

Mistä alan kasvu syntyy? Miten muutoskykyisiä oikeastaan olemme? Mihin elintarvikealan tutkimusta pitäisi suunnata? Miten säädösympäristö muuttuu? Ovatko biosidit hallinnassa? Valloittavatko hyönteiset lautasemme?

Näihin aiheisiin alan parhaat asiantuntijat pureutuvat tiedotteen mukaan elintarvikealan suurimmassa ja kattavimmassa koulutus- ja ajankohtaistapahtumassa 15.5. Helsingin Messukeskuksessa.

Elintarvikepäivän avausohjelmassa lavalle nousevat muun muassa ministeri Kai Mykkänen ja FoodDrinkEuropen toimitusjohtaja Mella Frewen. Rinnakkaisohjelmien esiintyjinä kuullaan esimerkiksi Seedin toimitusjohtaja Marko Parkkista, mainonnan eettisen neuvoston pääsihteeri Paula Palorantaa ja Valion tutkimus- ja teknologiajohtaja Anu Kaukovirta-Norjaa.

Ohjelmaa maustavat myös kiinnostavat yritysesimerkit startupeista suuryrityksiin. Päivä huipentuu Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun voittajan julkistukseen.

 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood