Elintarvikekelpoisia värejä digipainamiseen

JULKAISTU: 2018-06-13
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Fujifilm Europe tuo markkinoille uudet elintarvikepakkausten painamiseen soveltuvat värit, joita voi käyttää Jet Press 720S -digipainokoneessa. Yrityksen mukaan se on nyt ensimmäinen B2-koon digipainokone, jolla voidaan painaa elintarvikkeiden primaaripakkauksia.

Värit ovat vesipohjaisia alhaisen migraatiotason värejä, jotka täyttävät mm. EU:n ja Swiss Ordinancen määräykset elintarvikkeiden suojasta. Värit on kehitetty toiminaan UV-kuivatuksen tai vesipohjaisen päällystysaineen kanssa.

Fujifilmin mukaan uudet värit mahdollistavat elintarviketeollisuudelle kustomoitujen pakkauksien teon entistä edullisemmin offset-painolaadulla.

”Euroopassa on kolme pakkausten valmistajaa, jotka käyttävät Jet Press -laitetta pelkästään pakkausten tuottamiseen. Luultavasti yli puolet kaupallisen painamisen asiakkaistamme tekevät myös pakkauksia”, kertoi Fujifilmin digitaalisen painamisen tuotepäällikkö Mark Stephenson Printweek-lehdelle.

Fujifilm lanseerasi Jet Press 720S -painokoneen vuonna 2014. Koneita on nyt toimitettu maailmalle yli sata.

 

 

 

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka