Ekologisuus on valtavirtaa

JULKAISTU: 2017-01-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kestävä kehitys ei ole pakkausalalla hokema vaan päämäärä, johon yritysten kannattaa pyrkiä. Ekodesign on voimistuva trendi pakkausten suunnittelussa. Kuluttajat suhtautuvat entistä kriittisemmin pakkauksiin ja vaativat niiltä ekologisuutta.

Pakkausalan ympäristöseminaarissa viime syksynä kävi hyvin selväksi, että tuotteen ja pakkauksen koettu vastuullisuus ja ekologisuus vaikuttavat kuluttajien ostoihin. Kuluttajien asenteet ovat muuttuneet, ja huoli ympäristöasioista on kasvanut.

Suomen pakkausalalla on hyvät mahdollisuudet vastata näihin odotuksiin. Puhtaasta ensikuidusta valmistettu kartonki on yksi valteistamme. Toinen on hyvin hoidettu kierrätysjärjestelmä, joka pakottaa yritykset kehittämään ekologisempia ja kustannustehokkaampia pakkausratkaisuja. Kierrätyskään ei ole ilmaista – se maksoi viime vuonna yrityksille noin 20 miljoonaa euroa.

Kuluttajat uskovat tutkimusten mukaan pakkauksilla olevan suuri merkitys ympäristön kuormittamisessa. Pakkaus on kuluttajalle tuotteen näkyvä osa, mutta sen osuus esimerkiksi elintarvikkeiden ympäristökuormasta on kuitenkin vähäinen verrattuna tuotantoprosessiin. Kierrätettävyydellä on silti suuri merkitys mielikuvankin kannalta.

Myös ruokahävikki on nyt iso puheenaihe Euroopassa. Pakkausalankin tulisi miettiä, miten sitä voitaisiin vähentää. Voiko pakkaus suojata vielä paremmin ja ohjata pienentämään hävikkiä?

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)