Ekologinen paistovuoka kerää palkintoja

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-03-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Uusi täysin kompostoitava pahvinen paistovuoka korvaa muovia ja alumiinia. Sisäpinta on vuorattu leivinpaperilla eikä vuokaa tarvitse voidella tai jauhottaa.

SAGA Paistovuoka on kotimainen uutuustuote, jonka kehitti Metsä Tissue ja valmistaa Pa-Hu Oy. Vuoka sai ”Arjen sankarit” -kunniamaininnan Uusi Puu 2017 -kilpailussa. Se myönnettiin kolmelle puupohjaiselle arjen kulutustuotteelle, jotka ovat jo nyt markkinoilla kuluttajien saatavilla, tehokkaasti kierrätettävissä ja korvaavat uusiutumattomia raaka-aineita. Jaetun kunniamaininnan saivat SAGA Paistovuoan ohella Stora Enson EcoFishBox -kalapakkaus ja DS Smithin Tuoreboxi, joissa molemmissa puukuitupohjainen aaltopahvi korvaa styroksia tuoretuotteiden pakkauksissa.

Vuoka palkittiin myös Iltalehden Kultainen Pippuri -kilpailussa. Se voitti Leipurin Apuri -sarjan palkinnon.

Tällä hetkellä valtaosa ruoanlaittoon ja leivontaan tarkoitetuista kertakäyttöisistä vuoista on valmistettu joko alumiinista tai muovipinnoitetusta kartongista. Vuodessa kuluttajille myytävien vuokien määrä pelkästään Suomessa voi olla jopa satoja tuhansia.

Ratkaisuksi kehitettiin täysin alumiiniton ja muoviton puupohjainen vuoka. Tuotekehitys tehtiin yhdessä Metsä Boardin kanssa, joka kehitti tuotetta varten oman lainerilajin, joka on elintarvikekelpoinen ja OBA-vapaa. Metsä Tissuen tehtaalla kehitettiin erikoislaatuinen leivinpaperi, jossa on irroke vain toisella puolen. Tämä mahdollistaa sen laminoimisen erilaisiin materiaaleihin. Materiaali on täysin Metsä Groupin oma innovaatio.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept