Ei pelkkää bling blingiä

JULKAISTU: 11. helmikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pakkaus tarjoaa paitsi suojaa myös erinomaisen viestintäkanavan. Pakollisten tuotemerkintöjen ja suositeltavan kierrätysinfon lisäksi pakkauksen kylki toimii näkyvänä markkinointialustana, jonka tavoite on saada asiakas tarttumaan tuotteeseen ja sitoutumaan valmistavaan yritykseen. Kun vaikuttavuutta halutaan tehostaa, erikoisjälkikäsittelyillä voidaan nostaa pakkauksen myyntiarvoa edelleen. Kullan kimalluksen ja bling blingin ohella euralaiselta Starcke Oy:ltä löytyy myös ratkaisut esimerkiksi tuotteen jäljitettävyyteen.

Pakkaus-lehti tapasi Starcke Oy:n hallituksen puheenjohtajan Ari-Veli Starcken, joka perusti pakkausten ja painotuotteiden jälkikäsittelyyn erikoistuneen yrityksen 1980-luvun alkupuolella yhdessä toimitusjohtaja Milla-Riitta Reunasen kanssa. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa folioinnit, preeglaukset, hologrammit, sinetit ja RFID-tunnisteet.
– Tykkään tästä maailman pelastamisesta. Sanoin jo 80-luvulla, että jos ihmiskunta tarvitsee Starcken palveluita, niin Starcke pärjää.

Jälkikäsittely ei suinkaan ole pelkkää koristelua, vaan sillä voidaan myös suojata niin tuotetta kuin pakkaustakin. Starcke kritisoi sitä, että pakkausalalla ei aktiivisesti pyritä suojaamaan omia tuotteita ja niiden rakenteita, vaan ne ovat käytännössä vapaata riistaa laittomille kopioijille. Kuidun digitalisoinnilla, hyödyllisyyssuojalla ja patentoinneilla pakkausten kopioiminen voitaisiin tehdä vaikeammaksi.

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 1/2022 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi